Piwo gotowe do oceny
Wąsosz, [Kraftwerk] Skarbek
Collapse
X
-
Wąsosz, [Kraftwerk] Skarbek
Volenti Non Fit Iniuria // Białe jest białe, czarne jest czarne, a czerwone jest wredne!
Moje warzenie // Piwny Wojownik
Po co wolność // Żyję w kraju // Żydowskie roszczenia // Jaka róża taki cierń
Etykiety z wypitych piw osobiście: 2605 z 41 krajów. Zagranica: 785 // Polska: 1820Tagi: brak
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Ciemne złoto, prosto z kopalni . [4]
Piana: Brudnobiała, drobna, średniowysoka, nietrwała. [3]
Zapach: Słód, owoce tropikalne, chmiel i sosna. [4]
Smak: Konkretna, chmielowa goryczka, lekkie owoce i delikatne cytrusowe przełamanie. [4]
Wysycenie: Średnie, w zasadzie średniowysokie, bo bąbelków sporo i piwo lekko balonuje. [4]
Opakowanie: Charakterystyczny kształt ety, mroczna (kopalniana?) kolorystyka. Lubię klimaty śląskie, ale tu jakoś mi średnio to pasuje... Na niuanse dot. składu nie zwróciłem uwagi. Staranne wykonanie. [4]
Uwagi: Kolejne smaczne piwo, choć sam styl już nieco nużący...
Moja ocena: [3.9]
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Jasny bursztyn, minimalne zmętnienie. [4.5]
Piana: Niezbyt obfita, średnie pęcherzyki, szybko opada do cienkiej warstwy, minimalnie oblepia ścianki. [3]
Zapach: Karmel i herbatniki, z aromatów chmielowych głównie cytrusy, oprócz tego inne owoce tropikalne i iglaste motywy, całość pachnie słodko. [4.5]
Smak: Słodowość raczej niska, goryczka średnia w stronę mocnej, żywiczna z cytrusowym wykończeniem, pije się lekko ale ciężko doszukać się czegoś więcej w tym piwie, lekko monotonne. [3.5]
Wysycenie: Średnie w kierunku niskiego. [4.5]
Opakowanie: Niby nie mam żadnych zastrzeżeń ale mimo wszystko całościowo wypada średnio. Nie rozumiem też dlaczego w single hopie znajdują się 4 chmiele? [4]
Uwagi:
Moja ocena: [3.925]
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Bursztynowe, mętne. [4]
Piana: Słaba, szybko opada, ale ładnie oblepia szkło. [3.5]
Zapach: Cytrusy, grejpfrut. [4]
Smak: Słodowe, słodkawe, cytrusowo-owocowe, goryczka niska-średnia, pestkowy posmak. [4.5]
Wysycenie: Średnie. [4]
Opakowanie: W ich stylu, ale jakieś takie strasznie ciemne. [4]
Uwagi: Lekkie, pijalne, cytrusowe, goryczka niezbyt silna. Ok, przyjemne, sesyjne piwo.
Moja ocena: [4.15]
Comment
-
Comment