Piwo gotowe do oceny
Łąkomin, Srogi niedźwiedź
Collapse
X
-
Łąkomin, Srogi niedźwiedź
Volenti Non Fit Iniuria // Białe jest białe, czarne jest czarne, a czerwone jest wredne!
Moje warzenie // Piwny Wojownik
Po co wolność // Żyję w kraju // Żydowskie roszczenia // Jaka róża taki cierń
Etykiety z wypitych piw osobiście: 2605 z 41 krajów. Zagranica: 785 // Polska: 1820Tagi: brak
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: czarne [5]
Piana: ciemny beż, drobna, dość zwarta, opada powoli ale zauważalnie [3.5]
Zapach: słaby ale mile, paloność i drobne owocowe nuty [3.5]
Smak: pełne, treściwe, w smaku paloność dość mocna, wytrawna, w smaku trochę kawy, gorzkiej czekolady, na finiszu delikatne słodowe nuty, całość dobrze zbalansowana, przyjemnie rozgrzewa [5]
Wysycenie: bez zarzutu [5]
Opakowanie: butelka 0,33l, fajna etykieta, gładki kapsel [4.5]
Uwagi: Smaczne piwo
Moja ocena: [4.3]Last edited by becik; 2016-05-27, 11:06.Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl
-
-
To jest RISGdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika becik Wyświetlenie odpowiedziTo jest RIS
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Brunatny ten niedźwiedź. I mętny... . [4]
Piana: Beżowa, drobna, niewysoka i nietrwała. [3]
Zapach: Karmel, kawa, czekolada, winny powiew. [4]
Smak: Alko, orzechowa goryczka, suszone owoce i czekolada. A może nawet czekolada z rodzynkami? [4.5]
Wysycenie: Średnie. [4]
Opakowanie: Bączek, eta w stylu browaru, goły czarny kapsel, brak daty. [3.5]
Uwagi: Najbardziej konkretne piwo z tego browaru, bardzo mi pasuje.
Kończę na razie przygodę z produkcją z Łąkomina, wszystko dzięki becikowi.
Moja ocena: [4.075]
Comment
-
-
Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: ciemno-brązowy, wpadający w czarny, pod światło - rubinowy [4]
Piana: beżowa, średnioziarnista, błyskawicznie opadła, tworząc wielkie bąble [2.5]
Zapach: słodkawy: czekoladowo-karmelkowy, suszonych owoców, zaatakował alkoholowy rozpuszczalnik. Politura rodem z fabryki mebli. Na szczęście tylko na finiszu, przez co można w ogóle kontynuować wąchanie piwa [2.5]
Smak: …wodniste jak na RIS. Bardziej przypomina to mocne, ciemne piwo. Karmelkowo-czekoladowe nuty (słodkie)z muśnięciem (dosłownie) suszonych owoców, kontrowane są niewielką goryczką i pikantnością od alkoholu [2.5]
Wysycenie: Zbyt wysokie [2]
Opakowanie: poprawne z dobrym info [3.5]
Uwagi: Jak na RIS – porażka. Da się to wypić, ale brakuje tu ciała, paloności, wytrawnych nuty gorzkiej czekolady czy kawy.
PS. Piwo leżakowało pół roku od zakupu.
Moja ocena: [2.6]
Comment
-
-
Potrzymałem piwo pół roku w piwnicy i wydaje mi się, że to w tym przypadku akuratny okres. Wysycenie jest dość niskie, w zapachu czuć nuty słodko-palone. W smaku nie czuć alkoholu, na wierzch zaczyna wychodzić słodycz, ale jednocześnie czuć przyjemną paloność, co w sumie daje fajny efekt. Nie wiem czy akurat RIS w ten sposób powinien smakować, ale pomijając kwestie klasyfikacyjne uważam, że to było całkiem fajne piwo. Jeśli będę miał taką okazję, chętnie powtórzę eksperyment.
Comment
-
Comment