Piwo gotowe do oceny
Jan Olbracht Rzemieślniczy, [Piwoteka] Łódzkie Graffiti
Collapse
X
-
Jan Olbracht Rzemieślniczy, [Piwoteka] Łódzkie Graffiti
Volenti Non Fit Iniuria // Białe jest białe, czarne jest czarne, a czerwone jest wredne!
Moje warzenie // Piwny Wojownik
Po co wolność // Żyję w kraju // Żydowskie roszczenia // Jaka róża taki cierń
Etykiety z wypitych piw osobiście: 2605 z 41 krajów. Zagranica: 785 // Polska: 1820Tagi: brak -
IBU: 24
data degustacji: 2015-12-05#1
ocena: 4 – b.dobre
cena: 10,00 zł (0,33 l)
miejsce: Jabeerwocky
opis:
zapach: nic;
smak: lekkie piwo z l. sokiem jabłkowym, wyważone połączenie, słodkawe;
wysycenie: średnie -
W aromacie nuty soku jabłkowego i chmielowe, w smaku podobnie plus frakcja drożdżowo/szampańska, raczej wytrawne. Dobrze schłodzone nieźle gasi pragnienie.Ochotnicza Straż Piwna
BAZA = 7446Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Jasnozłota, opalizujące. [4.5]
Piana: Piana średnia - po dłuższej chwili redukuje się praktycznie do zera. [4]
Zapach: Zbożowy, dopełniony nutami kwaśnego, dojrzałego jabłka. [4.5]
Smak: Piwo ma zbożowy, ale wytrawny (nieprzesadnie słodowy) charakter. Finisz natomiast należy już do kwaśnego soku jabłkowego. Po przełknięciu mamy pewien dysonans - na początku trunek smakuje jak piwo, potem zaś jak gazowany, wytrawny cydr. Goryczki nie ma wcale. [4]
Wysycenie: Nagazowanie wysokie. Idealnie pasuje do charakteru piwa - świetnie gasi pragnienie. [5]
Opakowanie: Etykiety Piwoteki, choć średnio czytelne (m.in. poprzez zabawę z krojem pisma), podobają mi się. Widać, że są przemyślane i wszystkie są w tym samym stylu. Na etykiecie producent podał wszystkie potrzebne, szczegółowe informacje - skład, zawartość ekstraktu i alkoholu, poziom goryczki. [4.5]
Uwagi: Piwo z datą przydatności do spożycia: 30.04.2016 r.
Moja ocena: [4.275]Chmielnik Jakubowy - blog o piwie:
http://www.chmielnik-jakubowy.pl
https://www.facebook.com/chmielnik.jakubowy/Comment
-
Comment
-
Piwoteka
Łódź, ul. 6 Sierpnia 1/3,
www.piwoteka.pl
Sklep Piwoteki na Facebooku
Piwoteka Narodowa na Facebooku
Piwoteka Narodowa na G+
Дед Мороз (Dziadek Mróz)
Browar PiwotekaComment
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Bursztynowy, ładnie błyszczy. [4.5]
Piana: Biała, krótka, za szybko opadła, nieźle zdobi szkło. [3.5]
Zapach: Owocowy, trochę belgijski, zbożowy. W odczuciu głównie pieczone jabłko i jasna śliwka z aromatem łąki. [4.5]
Smak: Kwaskowate, ale mniej niż cydr, pełne w odbiorze, lekko słodkie, orzeźwiające. Goryczki mało, jak już to zioła. [4]
Wysycenie: Średnie, odpowiednie. [4.5]
Opakowanie: Na etykiecie spray i kolejne info o Łodzi. Kapsel czarny, skład pełny. Podane są jednostki koloru i goryczki. [4]
Uwagi: Warka 30.04.2016. Dzięki załodze Piwoteki za odpowiedź i za wypuszczenie na rynek ciekawego trunku.
Moja ocena: [4.175]Comment
Comment