Piwo gotowe do oceny
Braniewo, Braniewo chmielone na zimno
Collapse
X
-
Braniewo, Braniewo chmielone na zimno
Volenti Non Fit Iniuria // Białe jest białe, czarne jest czarne, a czerwone jest wredne!
Moje warzenie // Piwny Wojownik
Po co wolność // Żyję w kraju // Żydowskie roszczenia // Jaka róża taki cierń
Etykiety z wypitych piw osobiście: 2605 z 41 krajów. Zagranica: 785 // Polska: 1820Tagi: brak
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Złoty, klarowne. [4.5]
Piana: Śnieżna, pęcherzyki zbyt grube. Piana świetnie zaznacza swój ślad na szkle. [4]
Zapach: Wybitnie ziołowy, trochę trawy i jakiegoś zielska. Wszystko naturalne, jest trochę diacetylu. [4]
Smak: Goryczka rozczarowuje, jest lekka, a zapach zapowiadał co innego.
Znów zioła i napój z dodatkiem trawy. Słód we właściwej proporcji. Pod koniec picia mdli. [3]
Wysycenie: Za duże. [2.5]
Opakowanie: Bardzo ładna etykieta. Nie przeszkadza bełkot o najczystszym powietrzu w kraju. Ja myślę, że na Mazurach jest czystsze powietrze niż na Warmii. Wyraźnie pokazane szyszki na etykiecie. Na kontrze info o potrójnym chmieleniu. W składzie trzy chmiele: Magnum, Perle i Spalter Select. Bardzo ładny kapsel. [4]
Uwagi: Dobre piwo, lepsze od piw unijnych, tylko szkoda, że zbyt płaskie w smaku. Warka do 08.08.2016.
Moja ocena: [3.55]
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika DariuszSawicki Wyświetlenie odpowiedzilepsze od piw unijnych]
moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot
Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Złoty, dość jasny, klarowny. [4]
Piana: Biała, bardzo drobna, średniowysoka i trwała. [3.5]
Zapach: No, chmiel zdecydowanie i tło słodowe, delikatne. [4]
Smak: Goryczka, posmak chlebowy, dalekie echo owoców i słodu. [3.5]
Wysycenie: Średnie. [4]
Opakowanie: Ładny kapsel browaru, czytelna, starannie zaprojektowana etykieta. W tej kategorii cenowej - bardzo w porządku. [4]
Uwagi: Fajne, dość treściwe piwo do picia (sesyjne ). Może zbyt mało rewolucyjne...
W moim wiejskim sklepie za PLN 3,15 - można? Można.
Moja ocena: [3.75]
Comment
-
-
Piana: Biała, średnie i wielkie pęcherzyki. Szybko opada, ale coś tam zdobi szkło
Zapach: słodowo lekko chmielowe, czyli są leciutkie zioła i kwiaty. Bez szaleństwa, ale różni się od tatrotyskiego
Smak: słodowe, pustawe, lekko goryczkowe. Zostaje tzw. trampek w paszczy. Ledwo zmogłem do końca. Lepsze od tysko harnasia, ale za 2,69zł "to jaki se wybór"
Wysycenie: Średnie
Opakowanie: niezłe, rzuca się w oczy
Uwagi: warka 09.08.2016/L.5.2. 18:01
2,69zł
butelka bez kaucji
Takie bylejakie piwo, ale odrobinę lepsze niż masówka koncernowa.
Nie powtórzę
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: klasyczny dla gatunku, złocisty [4.5]
Piana: biała, drobna, opada szybko do krzaczków na piwie [3]
Zapach: słodowy-chmielowy z domieszka instalacji [2.5]
Smak: dośę wodniste, goryczka, lekko ziemista, dobrze wyczuwalna słodowa podstawa, momentami wydaje się w kącikach ust zbyt słodkawe [2.5]
Wysycenie: jak dla mnie trochę za dużo [3.5]
Opakowanie: etykieta przeciętna, firmowy kapsel [4]
Uwagi: Przeciętne piwo, może być na szybkie ugaszenie pragnienia w lato
Moja ocena: [2.775]Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl
Comment
-
-
Treściwe, z wyraźnym aromatem chmielowym i niezbyt wysoką goryczką. Trochę przypomina mi dobre warki jabłonowskiego Pilsa.
Za 2,29 zł śmiało można brać kratę i zapraszać kolegów na działkę. Jak przyniosą karkówkę to jesteśmy finansowo na plus a wstydu sobie nie przyniesiemy
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: żółto-złoty, dość jasny, klarowny [5]
Piana: wysoka, biała, z czasem coraz bardziej gruboziarnista z wielkimi bąblami, w miarę trwała, oblepia szkło [4]
Zapach: słodowy, trawiasto-lekko owocowe nuty odchmielowe, wyraźny akcent rurowy w tle [2]
Smak: słodowy, nieźle zbalansowany z lekką tępawą goryczką, podwyższona kwasowość [3.5]
Wysycenie: średnio-wysokie, odpowiednie [4.5]
Opakowanie: butelka bezzwrotna brązowa, kapsel dedykowany, biało-zielona etykieta z szyszkami chmielu, brak ekstraktu, składniki bez drożdży, ale z odmianami chmielu i jęczmieniem niesłodowanym; chwalą się chmieleniem na zimno [3.5]
Uwagi: Do 10.10.2016. Gdyby nie zapach byłby to całkiem solidny, fajnie chmielony pils.
Moja ocena: [3.15]
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Złocisty, klarowny, klasyka gatunku [5]
Piana: Średnia, duże bąble, szybko opada. Próbuje się zatrzymać na szkle. [3]
Zapach: Nic ciekawego, ale nie odrzuca. Słodowo-chmielowy. Nie jest specjalnie intensywny. [3]
Smak: Słabo. Goryczka niska, piwo puste, dziwnie słodkawe. Nie smakowało. [2]
Wysycenie: Średnie, w kierunku wysokiego. [4]
Opakowanie: Kompletu informacji nie ma, ale sporo podali. Ładny kapsel. [4]
Uwagi: Warka: 10/10/2016
Nie spodziewałem się wiele, ale i tak jestem zawiedziony.
Nie wykluczam, że jest lepsze od Harnasia czy tym podobnych specyfików. Ale nie smakowało mi.
Spróbowałem, nie wrócę do tego piwa.
Moja ocena: [2.8]
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Ciemnozłote, klarowne. [4.5]
Piana: Niska i nietrwała. [2.5]
Zapach: Aromat zadziwiająco miodowy (?), nieco ziołowy oraz słodowy. [3]
Smak: Nie wiem, czy to kwestia utlenienia, czy czegoś innego, ale piwo jest bardzo słodkie w taki nieprzyjemny, miodowo-landrynkowy sposób; poza tym przebija się jakaś niekoniecznie przyjemna goryczka. Posmak chmielowy. Przy przełykaniu kwasek. Całość dosyć wodnista. [2.5]
Wysycenie: Jak na tak wodniste piwo, to nawet za niskie. [4.5]
Opakowanie: Całkiem ładne, chociaż bez fajerwerków. Skład i miejsce uwarzenia podano. [4]
Uwagi: Mnie słodycz strasznie zmęczyła. Nie jestem taki pewien, czy na pewno jest lepsze, niż piwa unijne...
Moja ocena: [2.95]
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: złoty, klarowny. [5]
Piana: średniowysoka, drobna, średnio trwała, zostawia ślady na szkle. [3.5]
Zapach: średnio intensywny, słodowy i lekko trawiasty. [2.5]
Smak: nieciekawy, słodowy, słodkawy z niewielka goryczką. Piwo nieco wodniste [2.5]
Wysycenie: średnie. [4.5]
Opakowanie: etykieta nieźle wygląda, ładny kapsel, niepełny skład. [3.5]
Uwagi:
Moja ocena: [2.875]
Comment
-
-
Trochu jakby mocniej tym chmielem czuć niż w zwykłym Baraniewie, ale też nie za mocno. Nie przyłożyłem się do degustacji, bo na szybkiego prosto z puszki poszło do koszenia, ale jak znajdę gdzieś to raczej kupię do porządnego spróbowania.
Comment
-
-
Warka 31.03.2018 ma jak na tego typu piwo może i krótką, ale jednak mocną goryczkę.
Za 2 złote i 19 groszy jak najbardziej polecam jeśli komuś nie przeszkadza delikatny, jednak ulatniający się z upływem picia skunks. Ba, nawet do "trójki" całkiem solidna opcja.
Comment
-
Comment