Piwo gotowe do oceny
Jan Olbracht Rzemieślniczy, Piotrek z Bagien - Smoked Stout
Collapse
X
-
Jan Olbracht Rzemieślniczy, Piotrek z Bagien - Smoked Stout
Volenti Non Fit Iniuria // Białe jest białe, czarne jest czarne, a czerwone jest wredne!
Moje warzenie // Piwny Wojownik
Po co wolność // Żyję w kraju // Żydowskie roszczenia // Jaka róża taki cierń
Etykiety z wypitych piw osobiście: 2605 z 41 krajów. Zagranica: 785 // Polska: 1820Tagi: brak
-
-
aromat: wyraźna i przyjemna wędzonka
kolor: ciemnobrązowe, mętne
piana: mała i szybko znika...
smak: Nie jest słodki, raczej wytrawny, czuć kawę i wędzonkę. Wędzonka nie jest dominująca. Czuć, że to stout. Chyba nie jest to czego się spodziewałem. Piwo ogólnie jest poprawne, ale może nie w moim stylu. Przypomina dry stout. Ciężkie to piwo...
uwagi: bardzo ładna, połyskująca etykieta
5/10
IBU: 35
cena: 8,65 zł
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Ciemnobrunatny/czarny. [4]
Piana: Niska, szybko opada, zostaje malutki kożuch. [3.5]
Zapach: Wędzony, niezbyt silny. [4]
Smak: Wędzonka ogniskowa, gorzka czekolada, palona i kwaskowa końcówka. Po ogrzaniu popiołowo-wędzone. [3.5]
Wysycenie: Niskie. [4.5]
Opakowanie: Standard dla serii. [4]
Uwagi: Szału nie ma, smak niezbyt intensywny, w dodatku po ogrzaniu się pogarsza. Wędzonka wyczuwalna, ale nie dominuje. Wypić i zapomnieć.
Moja ocena: [3.775]
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: czarny, nieprzejrzysty [4]
Piana: jasnobrązowa, zupełnie nietrwała, bez lacingu [3.5]
Zapach: mało intensywny, drewno z ogniska i gorzka czekolada [3.5]
Smak: wędzonka w typie drewna z ogniska, niezbyt agresywna, średnio gorzkie od palonych słodów, mocno wytrawne, brakuje gładkości - piwo jest jakieś takie puste a szorstkie [3.5]
Wysycenie: średnie, ok [4]
Opakowanie: dużo informacji o piwie, etykieta taka sobie [4]
Uwagi: Nie rozumiem zachwytów nad tym piwem. Jest co najwyżej poprawne, a biorąc pod uwagę cenę - niezadowalające.
Moja ocena: [3.575]
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Czarny z brunatnym refleksem. [4.5]
Piana: Gęsta, utrzymuje się warstwą na powierzchni, lekko oblepia szkło. [4]
Zapach: Kiełbasiana wędzonka, czekolada, drewno. Nie mam zastrzeżeń co do intensywności zapachu. [4]
Smak: Słodkawe. Na pierwszym planie czekolada, popiół. Wędzonka dość wycofana ale nadal wyczuwalna. Goryczka średnia w stronę wysokiej, popiołowa. [4.5]
Wysycenie: Średnie, OK. [4.5]
Opakowanie: Etykieta standardowa dla serii, metalizowane dodatki, dokładny skład. [4]
Uwagi: Warka 30.04.16 Bardzo fajne - intensywne w smaku i zapachu z wędzonką która nie przykrywa innych niuansów. Bardzo pijalne.
Moja ocena: [4.25]Last edited by Dzoshu; 2016-01-31, 19:56.
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Czarny z brunatnymi refleksami [3.5]
Piana: Bezowa z drobnych pęcherzyków opadła do minimalnej warstwy. [3]
Zapach: Głównie palone słody - kawa, czekolada i drewno przypalona na ognisku. [3.5]
Smak: Palone słody w nucie kawy i czekolady gorzkiej z kwaskowym finiszem, a także odrobina kiełbasianej wędzonki. Goryczka umiarkowana w nucie herbacianej. [3.5]
Wysycenie: Trochę za wysokie jak na styl. [3]
Opakowanie: Klasyka P z B z dostateczna ilością info. [4.5]
Uwagi: Przyzwoity stout. Tylko mało tej wędzonki...
Moja ocena: [3.475]
Comment
-
Comment