Piwo gotowe do oceny
Browar Stu Mostów, WRCLW Rye RIS
Collapse
X
-
Browar Stu Mostów, WRCLW Rye RIS
Volenti Non Fit Iniuria // Białe jest białe, czarne jest czarne, a czerwone jest wredne!
Moje warzenie // Piwny Wojownik
Po co wolność // Żyję w kraju // Żydowskie roszczenia // Jaka róża taki cierń
Etykiety z wypitych piw osobiście: 2605 z 41 krajów. Zagranica: 785 // Polska: 1820Tagi: brak
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Brunatnoczarny nieprzejrzysty. [4]
Piana: Beżowa, bardzo drobna z pojedynczymi większymi bąblami, dość wysoka i trwała. [4]
Zapach: Słaby, głównie karmelowy. Trochę się zawiodłem... [3]
Smak: Czuć konkret. I moc. Ciemną stronę . Alko drapie i grzeje, jak golf z owczej wełny . Lekki popiół i czekolada gorzka, ślad suszonych owoców. [4]
Wysycenie: Niskie. [4]
Opakowanie: Mała flaszka, nowomodna grafika, może się podobać. Ale nie musi. Wysoka jakość wykonania, goły czarny kapsel. [4]
Uwagi: Zdecydowanie piwo wagi ciężkiej, należy je degustować z szacunkiem i uwagą .
Moja ocena: [3.65]
Comment
-
-
Beżowa piana utworzyła się przepiękna, niemal jak na azocie! Fest drobna i wysoka. Opada dość szybko, ale pozostaje warstewką na długo i łatwo się wytwarza. Powiem, że tak pięknej piany dawno nie widziałem, choć ostatnio zazwyczaj jestem z niej zadowolony
Barwa ciemna, prawie nieprzejrzysta. Pod światło rubinowe refleksy.
W zapachu dość niespodziewanie, bo pierwsze co przyszło mi do głowy, to koktajl truskawkowy na maślance. Długo wąchałem i wiele więcej nie wyczułem. Po pewnym czasie na końcu tej truskawki pojawia się delikatny rozpuszczalnik i lekka gorzka czekolada. Generalnie bardzo przyjemny zapach, ale praktycznie nie ma aromatów charakterystycznych dla ciemnych słodów.
Na szczęście w smaku już jest tego więcej. Jest trochę tej truskawki, jest czekolada, fajna goryczka i przyjemna faktura. Bardzo gładkie to piwo, niemal aksamitne. Wysycenia poniżej średniej. Bardzo fajne.
Bardzo fajne i pijalne piwo. Ciekawe w zapachu, ale dość jednowymiarowe. W smaku również niezłe, ale nie tak wyraziste i złożone, jak na klasowego Imperiala przystało. Nie ma tego pazura i paloności, które wyróżniają ten styl. Jestem na tak, ale trzeba zaznaczyć, że są po prostu dużo lepsze zagraniczne piwa w tym stylu i porównywalnej cenie. Za tego dałem 13 złotych w sklepie kilka kilometrów od browaru. Dokładając równowartość jednej tatry, można mieć wbijającego w ziemię imperiala z holenderskiego Emelisse.
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Brunatne [4.5]
Piana: Ładna, kawowa, drobne pęcherzyki ale mało trwała, ładny lacing [4]
Zapach: Lekka czekolada, delikatnie czuć alkohol, [4]
Smak: Przyjemna goryczka, podbita niestety alkoholowością, śliwka w smaku wyraźna, gorzka czekolada, aksamitne, zostawia przyjemny posmak pralin trufli i kakao [4]
Wysycenie: Minimalne, takie jak powinno byc [5]
Opakowanie: butelka 0,3 zgodna ze stylem Stu Mostów, ładna , wszytkie informacje na miejscu [4]
Uwagi:
Moja ocena: [4.075]
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Czarny, nieprzejrzyste. [4.5]
Piana: Beżowa, długo się utrzymuje, oblepia szkło. [4.5]
Zapach: Nutka kwiatowa, mleczna czekolada, zbożowa. Niezbyt intensywny ale przyjemny. [4]
Smak: Gładka konsystencja. Suszone owoce, palony jęczmień, kawa. Goryczka łodygowa, zalegająca. Średnio przyjemne drapiące odczucie na finiszu. [4]
Wysycenie: Niskie, OK. [4.5]
Opakowanie: Zgrabna etykieta, niedokładny skład. [4]
Uwagi: Warka 23.03.17 Nie ma rewelacji ale jak najbardziej do wypicia. Całkiem możliwe, że odleżakowanie polepszy doznania.
Moja ocena: [4.1]Last edited by Dzoshu; 2016-04-11, 23:17.
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Zdaje się, że czarny. [5]
Piana: Nie za bardzo. [2]
Zapach: Mocno czekoladowe, czerwone owoce, wiśnie, rodzynki, intensywny. [4.5]
Smak: Takie RISy lubię. Ciężki, dzięki żytu kremowy w teksturze, spora goryczka, acz niekoniecznie kontrująca mocne, słodowe ciało. Karmel, czekolada. Na minus - alkohol jednak nieco za bardzo wyczuwalny. [4.5]
Wysycenie: Nawet nieco za wysokie. [4.5]
Opakowanie: Gdyby mi sprzedawca nie zaproponował, nie zwróciłbym na nie uwagi na półce. Za to skład dokładny, informacji sporo, podane w fajny sposób. [4]
Uwagi: Fajne!
Moja ocena: [4.25]
Comment
-
-
aromat: porterowy. Potem czuć też alkohol.
kolor: ciemnokasztanowy, klarowny
piana: ciemnobeżowa, średnia, przez chwilę się trzyma, a potem opada
smak: Nie jest palony, bardziej w smaku przypomina porter bałtycki. Paloność ujawnia się dopiero w trzecim łyku, po przełknięciu zostaje jej trochę na języku. W smaku na szczęście nie przebija się alko. Nie czuć aż tak tych 10%. Pije się powoli, ale przyjemnie.
Smakuje jak przeciętny porter bałtycki. Spodziewałem się czegoś innego.
6/10
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Dukat_WSI Wyświetlenie odpowiedziPiłem w knajpie, niestety nie zachwycił. Jak na RIS-a mało złożony, do tego alkohol mocno wyczuwalny. No ale piłem go po rok leżakowanym w browarze porterze z Podgórza, który poprzeczkę postawił bardzo wysoko...
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Czarny. [4.5]
Piana: Ładna, dość trwała. [3.5]
Zapach: Czerwone owoce rodzynki, w szlachetnym alkoholu, trochę ciemnej czekolady. [4.5]
Smak: Dość owocowo, wytrawnie, ale nie brakuje słodyczy, alkohol nie narzuca się.
Intensywna goryczka.
Gdzie to żyto? [4]
Wysycenie: ok [4]
Opakowanie: Nawet fajne, a nie jestem fanem wzornictwa B100M. Rozległa infografika. Mało precyzyjny skład. [4]
Uwagi: 30.11.18
Moja ocena: [4.15]
Comment
-
-
W aromacie dojrzałe jabłko, intensywnie przykrywające czekoladowe akcenty słodów ciemnych. W smaku, nieznacznie ostre alkoholowe. Misiowate od gęstości, ale wrażenie gryzącego alko potęguje się w miarę picia. Mało przyjemne.
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Ciemnobrunatny/czarny, nieprzejrzysty. [4.5]
Piana: Niska, beżowa, zostaje mały kożuch. [4]
Zapach: Słaby, lekko czekoladowy. [3.5]
Smak: Nutka czerwonych owoców, gorzka czekolada, nuty palone, goryczka średnia/niska, palona. [4]
Wysycenie: Niskie. [4]
Opakowanie: Ok, ale szału nie ma. [3.5]
Uwagi: Palone, czekoladowe, dość gęste. Ok, ale nic więcej, smak dość ubogi, plus, że nie czuć alkoholu. Jak na RIS-a to wypada średnio. Pite trochę po terminie, warka do 23.3.17.
Moja ocena: [3.825]
Comment
-
Comment