Piwo gotowe do oceny
Profesja, Przekupka
Collapse
X
-
Profesja, Przekupka
Volenti Non Fit Iniuria // Białe jest białe, czarne jest czarne, a czerwone jest wredne!
Moje warzenie // Piwny Wojownik
Po co wolność // Żyję w kraju // Żydowskie roszczenia // Jaka róża taki cierń
Etykiety z wypitych piw osobiście: 2605 z 41 krajów. Zagranica: 785 // Polska: 1820Tagi: brak
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Żółtopomarańczowe, mocno zmętnione - niemal mleczne. Spory osad został na dnie, w butelce. [4]
Piana: Nieobfita, ale smuży na ściankach; pozostawia maślankowy osad. [4]
Zapach: Belgia i cytrusowe gaje dosyć mocno zdominowane, czy wręcz zgłuszone przez alkoholową nutę. Po pewnym czasie się wyrównuje. [4]
Smak: Znakomity balans. Przy całym kolendrowo-drożdżowo-belgijskim splocie odcieni smaków, cytrusowa goryczka z Citry jest świetnie zaznaczona. Przesmaczne i bardzo pasujące do obecnej pory roku. [5]
Wysycenie: Optymalne. [5]
Opakowanie: Trochę skromnie. Podoba mi się konsekwencja tematyczna, ale kolejne piwa powinny mieć bardziej uwypuklone tonacje barwne, żeby je łatwo odróżniać. [4.5]
Uwagi: Najlepszy krajowy imperial witbier jaki piłem do tej pory.
Moja ocena: [4.475]
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Ciemnożółty, mętny. [4]
Piana: Wysoka, szybko opada, zostaje średni kożuch. [4.5]
Zapach: Początkowo paskudny - aceton/wymiociny (?). Po ogrzaniu lekko owocowy. [2]
Smak: Słodowy, zbożowy, cytrusowa chmielowość, średnia goryczka cytrusowo-pestkowa, zalegająca. Na koniec przyprawowe posmaki. [3.5]
Wysycenie: Średnie/wysokie. [4]
Opakowanie: W ich stylu, przejrzysta, choć mało charakterna. [4]
Uwagi: Dziwne piwo, zapach ma paskudny, smak średni - dominuje przyciężka, nieprzyjemna goryczka. Poza tym jest jakieś takie chropowate, nieułożone. Mało też w nim wita, jest przyprawowy posmak, może kolendra, ale nigdy bym nie odgadł, że to taki styl. Warka do 14.03.2016.
Moja ocena: [3.15]
Comment
-
-
aromat: kwaskowy, cytrynowy
kolor: złoty, mętny
piana: obfita i ładnie oblepia szkło
smak: Solidne uderzenie imperialnej witbirowośći Goryczka jest jak najbardziej wyczuwalna. Ale nie jest zalegająca. Czuć też moc alkoholu. Aromaty pomarańczowe i cytrusowe są tylko lekko wyczuwalne. Brakuje mi kolendry. Nasycenie wysokie. Te wszystkie witbierowe nuty są wyczuwalne, ale słabo. W smaku dominuje goryczka. Jest też lekko cytrusowe. Ja jednak wolę słabo chmielone witbiery z wyraźną nutą pomarańczową... Ten ma 52 IBU, co jest moim zdaniem o dużo za dużo (nawet viva la wita tyle nie ma).
6/10
Comment
-
-
W zapachu wyraźne nuty pomarańczy, do których dołącza niestety aceton. Występuję on również w smaku wraz z wyraźną goryczką i ta para dominuje nad drożdżowo-owocowymi akcentami. Ładna, biała piana i typowo witowy kolor - zdecydowanie na plus. Te plusy nie mogą jednak przesłonić minusów. Reasumując - moim zdaniem - ocena dostateczna.Ochotnicza Straż Piwna
BAZA = 7446
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Bladobursztynowe, równo zmętnione. [4]
Piana: Obfita, grubopęcherzykowa, trwała. [4]
Zapach: Cytrusowy (głównie pomarańczowy), kwiatowy (jakby lawendowy), curacao. [4.5]
Smak: Treściwe, pomarańczowe, lekko kwiatowe. Goryczka średnia, cytrusowa. [4.5]
Wysycenie: Wysokie. Trochę zapycha. [3.5]
Opakowanie: Ładne. [4.5]
Uwagi: Bardzo smaczne, treściwe, pomarańczowe, z lekką nutą kwiatową.
Moja ocena: [4.375]
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Bursztynowy zamglony. [4]
Piana: Brudnobiała, niezbyt wysoka, drobna, średniotrwała. [3]
Zapach: Sosna, lekkie zioła i cytrusy. [3.5]
Smak: Cytrusy, lekki karmel i akcenty ogólnie wytrawne. [3.5]
Wysycenie: Średnie. [4]
Opakowanie: W stylu browaru. Jest przekupka, ale taka bardziej frywolna... . [4]
Uwagi: Piwo generalnie OK, ale w ciemno nie miałbym pojęcia, co to może być za styl.
Moja ocena: [3.525]
Comment
-
Comment