BrowArmia, Alt

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • dyczkin
    Major Piwnych Rewolucji
    • 2011.05
    • 3657

BrowArmia, Alt

Piwo gotowe do oceny
    Volenti Non Fit Iniuria // Białe jest białe, czarne jest czarne, a czerwone jest wredne!

Moje warzenie // Piwny Wojownik

Po co wolność // Żyję w kraju // Żydowskie roszczenia // Jaka róża taki cierń

Etykiety z wypitych piw osobiście: 2605 z 41 krajów. Zagranica: 785 // Polska: 1820
  • becik
    Generał Wszelkich Fermentacji
    🥛🥛🥛
    • 2002.07
    • 14999

Ocena z ARTomatu

Kolor: miedziano-wiśniowy, mętne [4]
    Piana: podane z malutką pianką, którą szybko sie zamieniła w obwódkę wokół szkła [2.5]
    Zapach: słabiutki, slodowo-owocowy [3]
    Smak: w miarę pełne i treściwe, smak do dominacja goryczkowych owoców czy bardziej pestkowa gorzkawość, na drugim planie lekka goryczka oraz solidna słodowa podbudowa, momentami dał się wyczuć leciutki kwaskowaty akcent [3]
    Wysycenie: troche za duzo [4]
    Opakowanie: firmowe szkło, brak wafli [4]
    Uwagi: Piwo do wypicia, jak najbardziej ale jak dla mnie bez powrotu i bez specjalnych zachwytów, za dużo niedociągnięć

Moja ocena: [3.1]
    Attached Files
    Ostatnia zmiana dokonana przez becik; 2016-01-05, 18:45.
    Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl

Comment

Related Topics

Collapse

• ART
      Wielkie uaktualnienie 2015 - BrowArmia, Warszawa ul. Królewska 1
      ART
      Kolejny rok z rzędu...

Z racji mnogiej liczby piw w bazie danych i w tym roku czeka nas podsumowanie poprawności listy piw branych pod uwagę m.in. w Plebiscycie na Piwo Roku, komentarze też mi posłużą do uporządkowania spraw w BrowarBizie, zatem liczę na owocną współpracę...
      2014-12-18, 22:28
    • dadek
      Neißstraße 8, Bierblume Hausbrauerei
      dadek
      Często tak bywa, że od wielu lat przejeżdżamy przez jakieś miasto (szczególnie gdy jest ważnym węzłem kolejowym), korzystamy tylko z dworca i po szybkiej przesiadce podążamy dalej kolejnym pociągiem. Tak właśnie było w przypadku Görlitz, które to miasto wielokrotnie było "bramą...
      2023-04-27, 02:48
    • bastion
      Bułgaria, Triavna, Pencho Raikov 5, Biraria Triavna Luc's.
      bastion
      Triavna nie leży na szczególnie uczęszczanych szlakach turystycznych, przynajmniej dla gości z zagranicy którzy najczęściej zaglądają do pobliskiego Velikego Tyrnova. Ale wśród Bułgarów, jak zauważyłem małe miasteczko położone w dolinie górskiej, ma niezłe wzięcie.
      Centrum...
      2025-02-02, 20:53
    • dadek
      Jičín, Hradecká 519, Minipivovar Jičín
      dadek
      Jičín jest zapewne znany większości, choć pewnie mało kto był w tym ślicznym miasteczku. Ale każdy w dzieciństwie lub ze swoimi pociechami oglądał przygody rozbójnika Rumcajsa, w której to kreskówce wygląd zabytkowego rynku i okolic został idealnie odtworzony. Nie było tu jednak browaru,...
      2025-01-10, 00:48
    • pebejot
      Rožmberk nad Vltavou, Pivovar Rožmberk
      pebejot
      Rožmberk nad Vltavou to przepiękna miejscowość w kraju południowoczeskim, położone nad Vltavou.
      Ikoną miasta jest 13-wieczny zamek, wzniesiony w 1262 roku, a od 2023 roku do miasteczka powróciły tradycje piwowarskie.

Dawny browar istniał od 1590 roku, został założony...
      2024-12-31, 11:40
    • Loading...
    • Koniec listy.
    Przetwarzanie...