Piwo gotowe do oceny
Warsztat Piwowarski, Noc na Tarnogaju
Collapse
X
-
Warsztat Piwowarski, Noc na Tarnogaju
Volenti Non Fit Iniuria // Białe jest białe, czarne jest czarne, a czerwone jest wredne!
Moje warzenie // Piwny Wojownik
Po co wolność // Żyję w kraju // Żydowskie roszczenia // Jaka róża taki cierń
Etykiety z wypitych piw osobiście: 2605 z 41 krajów. Zagranica: 785 // Polska: 1820Tagi: brak -
Ocena z ARTomatu
Kolor: Czarny, jak... noc na Tarnogaju . [4]
Piana: Beżowa, bardzo drobna, średniowysoka ale całkiem trwała. [4]
Zapach: Karmel, kawa z mlekiem, lekki powiewy suszonych owoców. [4]
Smak: Delikatna gorzka czekolada, znowu suszone owoce, ślad popiołu. Ogólne wrażenie łagodności, taki smooth... . [4]
Wysycenie: W paszczy zaskakująco musuje, trochę za wysokie, burzy smakowe rozleniwienie. [3.5]
Opakowanie: W stylu browaru, papier pakowy, litery z szablonu, elementy piwowarskiej edukacji. Na dodatek kupiłem w ładnym trójpaku (trzypaku?). [4]
Uwagi: Dobry stout, taki w krainie łagodności... Czyżby chodziło o Tarnogaj...?
Moja ocena: [3.975]Comment
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: czarny [5]
Piana: brązowa, drobna, zwarta, utrzymuje się na piwie do samego końca [4.5]
Zapach: słaby ale miły, kawowy [3.5]
Smak: pełne, treściwe (choć dla mnie mogłaby być jeszcze większa), fajna miła palność, kawa, drobinki czekolady, minimalne owocowo-krówkowe akcenty, całość bardzo dobrze zbalansowana, zakończona solidną podbudową zbożową [4.5]
Wysycenie: bez zarzutu [5]
Opakowanie: etykieta prosta ale fajnie zrobiona, niestety drze się przy ściąganiu, gładki kapsel [4]
Uwagi: Miłe zaskoczenie, bardzo smaczny stout, piło sie świetnie i zdecydowanie za szybko
Moja ocena: [4.175]Last edited by becik; 2016-10-21, 19:35.Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.plComment
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Czarny. [5]
Piana: Średnio-niska, drobna, średnio trwała, ładny lacing. [4]
Zapach: Kawa, trochę czekolady, słodka nuta karmelowa, dość prosty, ale przyjemny. [4]
Smak: Wytrawny, gorzka czekolada, kawa, palony, lekki kwasek, odrobina popiołu goryczka raczej niewysoka, średnia pełnia. [4]
Wysycenie: Trochę za wysokie(lekko "musuje w paszczy" jak to trafnie zauważył Pancernik). [3.5]
Opakowanie: Prosta, ale ładna etykieta, sporo informacji, pełny skład. [4]
Uwagi: Zgadzam się z poprzednikami - smaczny i pijalny stout. Warka do 28.05.2017.
Moja ocena: [4.025]Comment
Comment