Piwo gotowe do oceny
Browar Jana, [Setka] Bitwa o Ławicę
Collapse
X
-
Browar Jana, [Setka] Bitwa o Ławicę
Volenti Non Fit Iniuria // Białe jest białe, czarne jest czarne, a czerwone jest wredne!
Moje warzenie // Piwny Wojownik
Po co wolność // Żyję w kraju // Żydowskie roszczenia // Jaka róża taki cierń
Etykiety z wypitych piw osobiście: 2605 z 41 krajów. Zagranica: 785 // Polska: 1820Tagi: brak
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Miedziano-rubinowy, opalizujący. [4.5]
Piana: Niska, beżowa, dość trwała. [4]
Zapach: Słodowy, chlebowy, opiekany. [4]
Smak: Słodowy, kwaskowy, karmelowy, chlebowy, opiekany, lekko palony. [4]
Wysycenie: Niskie. [4.5]
Opakowanie: Ładne, klimatyczne kolory. Plus za akcent lokalny. [4.5]
Uwagi: Smaczne, ale trochę dziwne, mocno kwaskowe, słód wędzony i jałowiec niewyczuwalne. Dominuje chlebowa i opiekana słodowość. Ładny kolor.
Moja ocena: [4.075]
-
-
Pierwszy niuch i pierwszy łyk - czekolada, szlachetna i gorzka. Po chwili nuty czekoladowe ustępują miejsca słodowi, mocno przypieczonej ( a może nawet spalonej ) skórce chleba i lekkim smakom jałowca. Występujący tu kwasek współgra, nie grając pierwszych skrzypiec. Bardzo dobre, lekko "wchodzące", dobrze zbalansowane. Brawo Setka - a właściwie pięć setek - boć to przeca pół litra smakowitego piwa
Tylko tej wędzonki jakoś nie poczułem, a lubię ...Ochotnicza Straż Piwna
BAZA = 7446
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Rubinowobrązowy, klarowny. [4]
Piana: Beżowa, bardzo drobna, średniowysoka i niezbyt trwała. [3.5]
Zapach: Jednak jest lekka wędzonka , słód palony i ślad karmelu. [4]
Smak: Lekki popiół i posmak przypraw, kojarzących się z zimą. Mnie nie przekonuje, może dlatego, że... za oknem wiosna. [3]
Wysycenie: Średnie. [4]
Opakowanie: Minus za ten dziwny różowy kolorek (zimowy brzask?), ale chylę czoła za edukację historyczno-patriotyczną, bez politycznej nachalności . [4]
Uwagi: Te zimowe dodatki aromatyczno-smakowe jakoś rozbiły u mnie potencjalną frajdę z tego piwa...
Moja ocena: [3.55]
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Brąz pod światło - rubinowy, klarowny. [4]
Piana: Beżowa. Opadła szybko do minimalnej warstwy [3]
Zapach: Intensywny, ciemne - palone słody z wędzonym bukiem i subtelnym jałowcem w tle plus chmiele ziołowo-korzenne. [4.5]
Smak: Ciemne słody, kawa, czekolada kontra jałowiec i goryczka niezbyt tęga, leciutko tylko zalegająca na języku. Piwo lekko wodniste. [3.5]
Wysycenie: Niskie - optymalne. [4.5]
Opakowanie: Piękna grafika, tytuł odpowiedni i bogate, czytelne info z tyłu. [5]
Uwagi: Zaskakująco dobre piwo z subtelnym dodatkiem jałowca, podkreślającego dymione słody i szlachetne chmiele.
Moja ocena: [3.95]
Comment
-
-
Warka 12/05/2016
Pite chyba 04.07.2016 czyli "lekko przejechane po dacie"
Paloność, wyraźna goryczka, gorzka czekolada, czarna kawa oraz wyczuwalny na finiszu jałowiec. Smaczne i konkretne.
Do tego nuta wedzona.
Ciekawe piwko. Warte powtórzenia
"Starość" mu nie straszna :]
Comment
-
Comment