Piwo gotowe do oceny
Jan Olbracht Rzemieślniczy, [Browary Nyskie] Vic Secret
Collapse
X
-
Jan Olbracht Rzemieślniczy, [Browary Nyskie] Vic Secret
Volenti Non Fit Iniuria // Białe jest białe, czarne jest czarne, a czerwone jest wredne!
Moje warzenie // Piwny Wojownik
Po co wolność // Żyję w kraju // Żydowskie roszczenia // Jaka róża taki cierń
Etykiety z wypitych piw osobiście: 2605 z 41 krajów. Zagranica: 785 // Polska: 1820Tagi: brak
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Złoto-rudy. Lekka mętność [4]
Piana: Licha i szybka redukcja do cieniutkiej i rozmytej chmurki. Oblepia za to ładnie szkło [2.5]
Zapach: Głównie czuć aromat drożdżowy. Zza tego wszystkiego nieśmiało wychyla się cytrus i jakiś tam karmel. Generalnie chmiel mało wyczuwalny. Głównie drożdże i słód [3]
Smak: Na początku dość przyjemna pełnia słodowa, w której - na pewno bardziej niż w aromacie - czuć odchmielne owoce, cytrusy, lekki muśnięcie słodkawym agrestem. Potem z czasem narasta goryczka, która finalnie osiąga poziom średni. Nie zalega, dobrze współpracuje z całością. Miła odmiana po tych wszystkich jankeskich IPAch, ale w sumie piwo - choć ciekawe - na kolana mnie nie rzuciło. Ten chmiel z Australii w sumie niemrawo się odzywa [3.5]
Wysycenie: Dość niskie odpowiednie raczej [4.5]
Opakowanie: Całkiem ładna grafika z elegancką laską (MILF!) wystrojoną w efektowny kapelusz i okulary. Dokładny skład i parametry [4]
Uwagi:
Moja ocena: [3.325]Last edited by chechaouen; 2016-05-19, 20:17.
Comment
-
Comment