Jan Olbracht Rzemieślniczy, [Browary Nyskie] Vic Secret

Collapse
X
 
  • Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • dyczkin
    Major Piwnych Rewolucji
    • 2011.05
    • 3657

    Jan Olbracht Rzemieślniczy, [Browary Nyskie] Vic Secret

    Piwo gotowe do oceny
    Volenti Non Fit Iniuria // Białe jest białe, czarne jest czarne, a czerwone jest wredne!

    Moje warzenie // Piwny Wojownik

    Po co wolność // Żyję w kraju // Żydowskie roszczenia // Jaka róża taki cierń

    Etykiety z wypitych piw osobiście: 2605 z 41 krajów. Zagranica: 785 // Polska: 1820
  • Javox
    Pułkownik Chmielowy Ekspert
    🥛🥛🥛🥛🥛
    • 2009.11
    • 6460

    #2
    12,5* ekstrakt, 5,6 % alko.

    Lekkie piwko egzotyczno cytrusowe. Gdzieś w podkładzie lekko derką podaje.

    Całkiem fajnie się pije. Goryczka nie za wysoka.
    Attached Files

    Comment

    • chechaouen
      Major Piwnych Rewolucji
      🍼🍼
      • 2011.01
      • 1180

      #3
      Ocena z ARTomatu

      Kolor: Złoto-rudy. Lekka mętność [4]
      Piana: Licha i szybka redukcja do cieniutkiej i rozmytej chmurki. Oblepia za to ładnie szkło [2.5]
      Zapach: Głównie czuć aromat drożdżowy. Zza tego wszystkiego nieśmiało wychyla się cytrus i jakiś tam karmel. Generalnie chmiel mało wyczuwalny. Głównie drożdże i słód [3]
      Smak: Na początku dość przyjemna pełnia słodowa, w której - na pewno bardziej niż w aromacie - czuć odchmielne owoce, cytrusy, lekki muśnięcie słodkawym agrestem. Potem z czasem narasta goryczka, która finalnie osiąga poziom średni. Nie zalega, dobrze współpracuje z całością. Miła odmiana po tych wszystkich jankeskich IPAch, ale w sumie piwo - choć ciekawe - na kolana mnie nie rzuciło. Ten chmiel z Australii w sumie niemrawo się odzywa [3.5]
      Wysycenie: Dość niskie odpowiednie raczej [4.5]
      Opakowanie: Całkiem ładna grafika z elegancką laską (MILF!) wystrojoną w efektowny kapelusz i okulary. Dokładny skład i parametry [4]
      Uwagi:

      Moja ocena: [3.325]
      Last edited by chechaouen; 2016-05-19, 20:17.

      Comment

      Przetwarzanie...
      X