Piwo gotowe do oceny
Profesja, Kominiarz
Collapse
X
-
Profesja, Kominiarz
Volenti Non Fit Iniuria // Białe jest białe, czarne jest czarne, a czerwone jest wredne!
Moje warzenie // Piwny Wojownik
Po co wolność // Żyję w kraju // Żydowskie roszczenia // Jaka róża taki cierń
Etykiety z wypitych piw osobiście: 2605 z 41 krajów. Zagranica: 785 // Polska: 1820Tagi: brak
-
-
Uderzenie paloności i solidnej goryczki, wyraźne nuty cytrusowo-kwaskowe ( jest Ameryka !!! - bo w Smolarzu - "Kominiarz to mocniejszy brat Smolarza" - tej hameryki nijak nie wyczułem ). Fala odpływa, przechodząc w baaardzo przyjemne kawowo-czekoladowe smaczki. Brawo Pełne, gładkie, dobrze ułożone. SmakowałoOchotnicza Straż Piwna
BAZA = 7446
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Nieprzejrzysta czerń [5]
Piana: To się nazywa piana! Gęsta beżowa czapa, która pozostawia mnóstwo śladów na szkle. [5]
Zapach: Palone nuty, trochę owoców, delikatny cytrus. [4]
Smak: W porównaniu do brata Smolarza, tutaj 'ameryka', jest wyczuwalna od samego początku. Konkretna palona goryczka, na finiszu pozostaje przyjemny posmak cytrusów i delikatnej kawy. [4.5]
Wysycenie: Odpowiednie. [4]
Opakowanie: W swoim stylu, pełen skład, komplet informacji. [4.5]
Uwagi: Zdecydowanie bardziej goryczkowe i wytrawniejsze piwo, niż smolarz. Tutaj już w swoim stylu, bez zastrzeżeń
Moja ocena: [4.375]
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Praktycznie czarny, nieprzejrzysty. [5]
Piana: Średnio obfita, drobne pęcherzyki, niespecjalnie trwała, lekko, acz przyzwoicie zdobi szkło. [3.5]
Zapach: Kawa, czekolada, trochę owoców i o ile dobrze kojarzę, chyba lukrecja - łagdony, ale przyjemny. [4]
Smak: Kawa, gorzka czekolada, nieco owocowy, średnia goryczka, wytrawne, średnia(albo średnio-wysoka) pełnia, w posmaku intensywnie gorzka czekolada, lekko palony, oraz nuta alkoholu. [4.5]
Wysycenie: Niewysokie - pasuje. [4]
Opakowanie: Pasuje do piwa, komplet informacji. [4.5]
Uwagi: Piwo zmieniło parametry. E: 17°, A: 7,5%, teraz jako Foreign Extra Stout(bez Ameryki w składzie).
Smaczny FES, nie mam nic do zarzucenia. Pewnie odłożę kilka butelek do piwnicy. Warka do 15.05.2018.
Moja ocena: [4.225]Last edited by rafalek21; 2017-11-15, 04:17.
Comment
-
Comment