Maryensztadt, Pszeniczny Blond

Collapse
X
 
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • dyczkin
    Major Piwnych Rewolucji
    • 2011.05
    • 3657

    Maryensztadt, Pszeniczny Blond

    Piwo gotowe do oceny
    Volenti Non Fit Iniuria // Białe jest białe, czarne jest czarne, a czerwone jest wredne!

    Moje warzenie // Piwny Wojownik

    Po co wolność // Żyję w kraju // Żydowskie roszczenia // Jaka róża taki cierń

    Etykiety z wypitych piw osobiście: 2605 z 41 krajów. Zagranica: 785 // Polska: 1820
  • WojciechT
    Major Piwnych Rewolucji
    • 2012.09
    • 2546

    #2
    Ocena z ARTomatu

    Kolor: Może się czepiam (pewnie tak), ale strasznie blade jak na pszenicę. [4.5]
    Piana: Ładna, wysoka, zbita, raczej trwała, raczej wysoka, biała. [4]
    Zapach: Sporo bananów, zboża, goździków jakby mniej. Ale dalej pachnie klasycznie. [4]
    Smak: I smakuje też klasycznie. Banany, zboże, trochę drożdży. Przyjemne. Jak dla mnie nieco za wodniste, ale to kwestia preferencji. [4]
    Wysycenie: Wysokie, zgodnie ze stylem. [5]
    Opakowanie: Jak pozostałe z serii. Plus za komplet informacji, minusik za - może i ładną - ale niezbyt czytelną grafikę. [4]
    Uwagi: Smaczne.

    Moja ocena: [4.075]

    Comment

    • chechaouen
      Major Piwnych Rewolucji
      🍼🍼
      • 2011.01
      • 1180

      #3
      Ocena z ARTomatu

      Kolor: Żółty. Zamglony [4]
      Piana: Ładna. Obfita, sztywna, gęsta i trwała. Opada powoli [4.5]
      Zapach: Intensywność aromatu nie za wysoka. Zapach dość klasyczny dla stylu. Najmocniej czuć słodkie banany. Do tego szczypta jakby wanilii. Goździków stosunkowo mało [3.5]
      Smak: Hefe-weizen o profilu zdecydowanie bananowym. Na plus wysoka jak na parametry treściwość. Goryczka też dość spora jak na styl. Na finiszu wkrada się też lekki kwasek. Generalnie przyjemna pszenica. Bez szału, ale w sumie w tym stylu raczej trudno zachwycić... [4]
      Wysycenie: Dość wysokie, odpowiednie raczej [4.5]
      Opakowanie: Jak cała maryensztadtowa seria. Grafika dość ładna. Dużo info odnośnie składu i parametrów [4]
      Uwagi:

      Moja ocena: [3.9]

      Comment

      Przetwarzanie...