Piwo gotowe do oceny
Stary Maneż, Kremowy Ale
Collapse
X
-
Stary Maneż, Kremowy Ale
Volenti Non Fit Iniuria // Białe jest białe, czarne jest czarne, a czerwone jest wredne!
Moje warzenie // Piwny Wojownik
Po co wolność // Żyję w kraju // Żydowskie roszczenia // Jaka róża taki cierń
Etykiety z wypitych piw osobiście: 2605 z 41 krajów. Zagranica: 785 // Polska: 1820Tagi: brak
-
-
To piwo nie jest w stylu belgijskim stylu, tylko amerykańskim, co sugeruje jego nazwa - też do poprawy - Kremowy Ale.
moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot
Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie
-
-
poprawione, dzięki.- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Ładnie żółty, piwo mętne. [4.5]
Piana: Biała, gęsta jak krem, nalewałem (samoobsługa:P) na 2 razy tworząc około 1,5 cm czapeczkę nad szklanką. Była jednak mocno nasycona i ciężka przez co dość szybko opadła pozostawiając obrączkę na powierzchni i trochę plamek na ściankach. [4]
Zapach: Przyjemny, wytrawno-owocowy z lekką słodowością. [4]
Smak: Słodowość z nutą kruchego ciasta, potem owocowość z jednej strony słodkiego melona, z drugiej bardziej wytrawna (mirabelka, liczi). W tle, zaraz po łyknięciu pojawia się leciutka goryczka. Bardzo fajne piwo, nie ciężkie, smaczne, do sesyjnego picia. [4.5]
Wysycenie: Niskie, ale ja takie lubię. [4]
Opakowanie: Szklaneczka 0,3 l (tylko takie tu występują) jednak bez logo, podkładek brak. Dość cienko jak na minibrowar. [1.5]
Uwagi: Jak się dowiedziałem od piwowara, piwo zawiera oprócz podstawowego słodu jęczmiennego także 5% pszenicznego i 5% orkiszowego.
Próbowaliśmy 18.03.2016 na miejscu w browarze, 4,50/0,3 l.
Moja ocena: [4.1]
Comment
-
Comment