Piwo gotowe do oceny
Jan Olbracht Rzemieślniczy, [Arcybrowar] American IPA
Collapse
X
-
Jan Olbracht Rzemieślniczy, [Arcybrowar] American IPA
Volenti Non Fit Iniuria // Białe jest białe, czarne jest czarne, a czerwone jest wredne!
Moje warzenie // Piwny Wojownik
Po co wolność // Żyję w kraju // Żydowskie roszczenia // Jaka róża taki cierń
Etykiety z wypitych piw osobiście: 2605 z 41 krajów. Zagranica: 785 // Polska: 1820Tagi: brak -
Miedziany kolor; biała piana - początkowo dość wysoka, opada do półcentymetrowej warstwy, ładnie brudząc szkło; w zapachu cytrusy, a po ogrzaniu lekki alkohol; w smaku bardzo intensywne cytrusy, muśnięcie karmelu i solidna grejpfrutowa (albedo) goryczka. Reasumując - udany debiut, nie jest to jakieś wybitne piwo, ale solidny zawodnik w swojej klasie. Smakowało
By the way - zdjęcia z warzenia ( zamieszczone na FB ) sugerują że to owszem Jan Olbracht, ale Rzemieślniczy.Ochotnicza Straż Piwna
BAZA = 7446 -
poprawione- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).Comment
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Zamglony bursztyn. [4.5]
Piana: Średnio wysoka, beżowa, drobnopęcherzykowa, średnio trwała - pięknie zdobi szkło [4]
Zapach: Głównie cytrusy, potem trochę tropików, diacetyl, troszkę karmelu. Po ogrzaniu wychodzi delikatny alkohol, ale nie przeszkadza. Ogólnie aromat średnio intensywny,i byłby całkiem przyjemny gdyby nie diacetyl. [3]
Smak: Średnia podbudowa słodowa, dużo cytrusów, ziołowe, karmel, umiarkowanie wysoka grejpfrutowa goryczka, dość krótka, po ogrzaniu delikatne nuty alkoholowe, na szczęście nie agresywne. [4]
Wysycenie: Średnie - idealnie pasuje. [5]
Opakowanie: Minimalistyczna, czytelna etykieta z pełnym składem, podoba mi się. [4.5]
Uwagi: Przeciętne piwo, ale to głównie przez diacetyl. Inaczej byłoby to bardzo solidne AIPA. Warka 01.07.2016 r.
Moja ocena: [3.75]Comment
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Bursztynowy. [4]
Piana: Kremowa, bardzo drobna, dość wysoka i dość trwała. [4]
Zapach: Karmel i owoce tropikalne. Po ogrzaniu pojawia się nuta apteczna. [3.5]
Smak: Znowu karmel, ocierający się nawet o toffi, intensywna goryczka, lekka oleistość, wyczuwalny posmak alkoholowy... [4]
Wysycenie: Hm, w zasadzie średnie, choć bąbelki w paszczy dokazują . [4]
Opakowanie: Ciekawa eta, częściowo przezroczysta kalkomania, proste wzornictwo, goły biały kapsel. [4]
Uwagi: Dosyć dostojna AIPA wagi średniociężkiej, całkiem smaczna .
Moja ocena: [3.825]Comment
Comment