Piwo gotowe do oceny
Wąsosz, [Browar Wiślany] Gentleman Stout
Collapse
X
-
Wąsosz, [Browar Wiślany] Gentleman Stout
Volenti Non Fit Iniuria // Białe jest białe, czarne jest czarne, a czerwone jest wredne!
Moje warzenie // Piwny Wojownik
Po co wolność // Żyję w kraju // Żydowskie roszczenia // Jaka róża taki cierń
Etykiety z wypitych piw osobiście: 2605 z 41 krajów. Zagranica: 785 // Polska: 1820Tagi: brak
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Brunatny, klarowne pod światło. [4]
Piana: Brązowa, średniowysoka, słabo zaznacza się na szkle. [3.5]
Zapach: Kawa zbożowa, cola, karmel. Brakuje czekolady i palonych słodów, a pod koniec zaczyna walić stęchlizną. [2.5]
Smak: Owocowy, lekko cierpkie z wyczuwalną na średnim poziomie popiołową goryczką. Palone słody obecne jak i pikantne przyprawy, które w połączeniu z kwaskiem zaczynają drapać w gardle. [3.5]
Wysycenie: Średnie, narastające. [3.5]
Opakowanie: Na etykiecie brodacz z fajką, wykonanie mało przekonujące, kapsel firmowy (wiślany) i prawie pełny skład. Na minus bełkot w opisie, że jest to piwo odkrywcze. [3]
Uwagi: Stout z dolnej półki, chociaż ten fajkowy posmak w końcówce jest całkiem przyjemny.
Warka 14.04.2017.
Moja ocena: [3.15]
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Bardzo ciemny brąz wpadający już w czerń [4.5]
Piana: Bardzo skromna. Cieniutka warstwa. Na ściankach zostają niemrawe pozostałości [2.5]
Zapach: Głównie delikatne nuty kawowe. Nuty palone są, ale słabo wyczuwalne, gdzieś tam w tle. Czuć też trochę chmiel [3]
Smak: Kawa dominuje. Goryczka delikatna ale wyraźna, początkowo kawowa, na finiszu zmienia profil na kawowo-chmielowy. Trochę nut palonych, ale - jak w aromacie - nieco za mało. Lekkie muśnięcie słodyczą, ale ta nuta subtelna. Piwo ma delikatny, lekki wytrawny smak [3.5]
Wysycenie: Niskie, w kierunku do średniego. Raczej pasuje [4.5]
Opakowanie: Opakowanie dopracowane, projekt graficzny OK ale trochę mi podchodzi po infantylność. Ta malowanka bardziej by pasowała do opakowania na jakąś zabawkę a nie piwo. Sporo info odnośnie składu, parametrów itd. [3.5]
Uwagi: Data na ecie: 26.02.2018
Nie jest to wykwintny stout, ale nie jest też zły. Poprawne piwo. Ja kupiłem po mocno wyprzedażowej cenie - 1,49 zł. I nie żałuję. Do sączenia w zimowy wieczór zupełnie spoko
Moja ocena: [3.325]
Comment
-
Comment