Piwo gotowe do oceny
Browar Zakładowy, Bumelant
Collapse
X
-
Browar Zakładowy, Bumelant
Volenti Non Fit Iniuria // Białe jest białe, czarne jest czarne, a czerwone jest wredne!
Moje warzenie // Piwny Wojownik
Po co wolność // Żyję w kraju // Żydowskie roszczenia // Jaka róża taki cierń
Etykiety z wypitych piw osobiście: 2605 z 41 krajów. Zagranica: 785 // Polska: 1820Tagi: brak
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: czarne [4.5]
Piana: drobna, beżowa, zwarta, czapowata, dość długo się utrzymuje, osadza się na szkle małymi krzaczkami [4]
Zapach: słaby, palono-czekoladowy [3.5]
Smak: pełne, treściwe, całość fajna zrównoważona, dominuje goryczka, dość mocna, w drugim planie lekko palone akcenty z domieszką owoców, koniec okraszony solidną podbudową zbożową [4.5]
Wysycenie: bez zarzutu [5]
Opakowanie: podane w szkle gładkim, bez podstawek, bez logo na nalewaku [3]
Uwagi: Smaczny ciemniak, pite w Hopsters
Moja ocena: [4.05]Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Brązowa czerń . [4]
Piana: Beżowa, bardzo drobna, średniowysoka i trwała. [4]
Zapach: Słód palony, kawa, a nawet chyba... powiew wędzonki...? [4]
Smak: Słód palony znowu, kawa, popiół delikatny (a może ziemia), posmak czekoladowy, fajne nuty nasuwające skojarzenia z porterem. [4]
Wysycenie: Średnie. [4]
Opakowanie: Pokal i wafelek "Chmielarni" . [4]
Uwagi: Fajny "Bumelant", trafił w moje gusta. Nazwą też .
Moja ocena: [4]
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Bardzo ciemne, chyba czarne, nie przejrzyste. [5]
Piana: Obfita, beżowa, dość drobne pęcherzyki, całkiem trwała, gęsto zdobi szkło. Jakieś 30 min przed otwarciem butelka upadła mi na ziemię, a przy otwieraniu delikatny gushing, więc tą ocenę można przyjąć z przymrużeniem oka. [4.5]
Zapach: Czekolada, lekko palone, troszkę cytrusów i delikatnie sosnowy [4]
Smak: Ciemne słody pod postacią wyraźnej gorzkiej czekolady i intensywnej paloności, obecne również cytrusy i sosna - wyczuwalne w trochę ponad średniej goryczce razem z palonością, średnio długa, lekki popiół w posmaku. Pełnia adekwatna dla 12° blg. [4]
Wysycenie: Średnie - odpowiednie. [4]
Opakowanie: Czytelna i prosta, ale ładna etykieta w stylu Browaru Zakładowego, komplet informacji [5]
Uwagi: Smaczne piwo, zwłaszcza jak na chmielowe wyłącznie polskimi odmianami. Na pewno powtórzę. Warka do 27.10.2016.
Moja ocena: [4.15]
Comment
-
-
Nie mogłem jakoś się przekonać do Zakładowego, mimo licznych pochwał ich piw. Chyba wreszcie coś mi zaczęło pasować.
Warka do 02.03.2020.
Zapach słodowo-karmelowo-iglasty z nutą owoców cytrusowych.
Piana mało obfita, szybko opadająca.
W smaku goryczka, lekko piołunowa, trochę czekoladowości, lekkie owocki z minimalną nutą kwaskową.
Sprawia wrażenie treściwego, a jednocześnie dosyć gładkiego.
Ma charakter, ale na pewno nie jest to deklarowane "ciemne polskie ale".
Raczej coś w rodzaju hybrydy stoutowo-apowo-ipowej.
Comment
-
-
Comment