Kolor: Jasno pomarańczowy, zmętnione. [4.5] Piana: Całkiem pokaźna, długo się utrzymuje i ładnie zdobi szkło. [4.5] Zapach: Aromat dość intensywny, głównie owoce tropikalne, trochę żywicy. W tle delikatna nuta zbożowa. [4] Smak: Na początku czuć lekką zbożową słodowość, która szybko ustępuje średniej, ale przyjemnej, cytrusowej goryczce. Trochę za mało ciała, jak na żyto, no ale z drugiej strony to w końcu lekka APA. Goryczka gra tutaj zdecydowanie pierwsze skrzypce. [4] Wysycenie: Orzeźwiające, dobrze wkomponowane. [4.5] Opakowanie: Ładna oprawa i kolorystyka, komplet informacji. [4.5] Uwagi: Przyzwoite piwo, dobrze się pije. Chmiele dobrze wykonały swoją robotę, tylko te żyto takie nieśmiałe, trochę za bardzo się schowało Za to szybko znika zw szkła.
Kolor: Delikatnie zamglony, złocisty. [4.5] Piana: Średnio-niska, drobnopęcherzykowa, jasnobeżowa, średnio trwała, delikatnie oblepia szkło. [3.5] Zapach: Delikatna zbożowa słodowość, średnia owocowość tropikalna od Mosaica(marakuja i mango), delikatna nafta, troszkę cytrusów, las iglasty, ogółem średnio intensywny, ale przyjemny aromat. [4] Smak: Wytrawne, gładkie, żytnia oleistość, zbożowa słodowość, amerykańska chmielowość pod postacią owoców tropikalnych i cytrusów, przyjemna kwiatowość, średnia goryczka w stylu dobrej zielonej herbaty, dość długo zostaje w posmaku. [4.5] Wysycenie: Średnie - pasuje. [4.5] Opakowanie: Prosta, ładna i czytelna etykieta z kompletem informacji. [5] Uwagi: Bardzo smaczne piwo, przyjemne zarówno w smaku jak i aromacie. Pozytywnym zaskoczeniem był dla mnie posmak podobny do tego jaki zostawia dobra zielona herbata. Ciekaw jestem, którego chmielu jest to zasługa.
Kolor: Ładnie zamglone złoto. [4.5] Piana: Biała, lekko przybrudzona, średniopęcherzykowa, raczej słabo zdobi szkło. [3.5] Zapach: Aromat wyraźniejszy z butelki. Głównie owoce tropikalne, aromat zboża i lekkie cytrusy. Brakuje trochę nut żywicznych. [4] Smak: Wysoko odczuwalna goryczka, cytrusowa, ziołowa, również pestkowa. Ponownie brakuje mi iglaków. Słód trochę schowany, tylko lekko gładzi goryczkę. Mimo tego piwo jest i syte i orzeźwiające. [4] Wysycenie: Średnie, odpowiednie dla tego piwa. [4.5] Opakowanie: Bardzo prosta etykieta bez żadnego rysunku, ale urokliwa. Podane są wszystkie składniki, kapsel czarny, goły. [4.5] Uwagi: Całkiem smaczne piwo z balansem w stronę goryczki.
Warka 29.08.2016.
Kolor: Ciemnożółte, lekko mętne. [4.5] Piana: Niska, ale dość trwała. [3] Zapach: Przyjemny, cytrusowo-żywiczny, średnio silny. [4] Smak: Lekko słodowy, cytrusowa chmielowość i cytrusowo-pestkowa goryczka, średnia/wysoka, dość długa. [4] Wysycenie: Niskie. [4.5] Opakowanie: Ok, dzięki kolorowi rzuca się w oczy od razu. Kapsel czarny golas. [4] Uwagi: Solidne piwo, ale nic więcej. Trochę zbyt goryczkowe, żeby uznać je za orzeźwiające, żytniego charakteru nie wyczułem. Chmielowość przyjemna w smaku, ładny zapach.
aromat: amerykańskie chmiele, pomarańcze kolor: ciemnozłoty, lekko mętny piana: mała, ale oblepia szkło smak: Jest wyraźna goryczka. Ale poza goryczką brakuje mi tu aromatów chmielowych, owoców itp. Piwo jest trochę wodniste. Woda z chmielem.
5/10
Comment