Piwo gotowe do oceny
Staropolski, PRL Pełne
Collapse
X
-
Staropolski, PRL Pełne
Volenti Non Fit Iniuria // Białe jest białe, czarne jest czarne, a czerwone jest wredne!
Moje warzenie // Piwny Wojownik
Po co wolność // Żyję w kraju // Żydowskie roszczenia // Jaka róża taki cierń
Etykiety z wypitych piw osobiście: 2605 z 41 krajów. Zagranica: 785 // Polska: 1820Tagi: brak
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Złoty klarowny, jak sojusz robotniczo-chłopski . [4]
Piana: Biała, drobna, dość wysoka i dość trwała. [3.5]
Zapach: Słód i lekki chmiel, taki trochę właśnie oldskul. [3.5]
Smak: Lekka, ale jednak dość ostra, chropawa goryczka, słód ze śladowym posmakiem miodowym. [3.5]
Wysycenie: Dość wysokie. [4]
Opakowanie: Krachla. Nazwa i grafika jednoznacznie wskazują na target, któremu pewnie się podoba (z jednej strony emeryci, wspominający swoją młodość w 10-ej potędze przemysłowej świata, z drugiej - ich wnuki, które g... o PRL-u wiedzą, ale chcieliby mieć "Syrenkę"). [4]
Uwagi: Dość klasyczne piwo z przewagą słodowości. Klasyczne, ale jednocześnie przeciętne. Nie znaczy, że złe.
Moja ocena: [3.575]
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: jasny bursztyn [4]
Piana: dość obfita z początku, opada powoli, zostaje do końca na piwie [4]
Zapach: słaby, głównie słodowy [3.5]
Smak: dość pełne i treściwe, goryczka lekka ale momentami zbyt trawiasta, finisz słodowy, w międzyczasie da się wyczuć akcenty lekko owocowe, które nijak nie pasują do piwa [3.5]
Wysycenie: troszkę za dużo [4]
Opakowanie: butelka na krachle, fajna etykieta w klimacie PRL [4]
Uwagi: Niby dobre da się wypić ale momentami coś jest nie tak co powoduje, że picie jest mało przyjemne, bez tego posmaku, jest przyzoiwte, nie wiem czy to taki smak na stałe czy tylko w tej partii
Moja ocena: [3.625]Ostatnia zmiana dokonana przez becik; 2017-08-13, 19:25.Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl
Comment
-
Comment