Piwo gotowe do oceny
Port Gdynia, Amber Ale
Collapse
X
-
Port Gdynia, Amber Ale
Volenti Non Fit Iniuria // Białe jest białe, czarne jest czarne, a czerwone jest wredne!
Moje warzenie // Piwny Wojownik
Po co wolność // Żyję w kraju // Żydowskie roszczenia // Jaka róża taki cierń
Etykiety z wypitych piw osobiście: 2605 z 41 krajów. Zagranica: 785 // Polska: 1820Tagi: brak
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Rubinowo-bordowy, przyjemny dla oka. Ale jednak ciężko powiedzieć że to bursztyn jak wskazuje nazwa. Piwo klarowne. [4]
Piana: Coś tu jest nie tak na barze, chyba piwa nalewane są na zapas...
Piliśmy po 2 Ambery, pierwszy raz piana była szczątkowa i bez śladów. Przy następnej kolejce w jednym z kufli wystąpiła nawet na 3 cm, beżowa, dość gęsta, i choć po drugim łyku pozostała już tylko obrączka to i kilka plamek na ściankach się ostało.
Więc ocenę trzeba wypośrodkować. [3]
Zapach: Dość wyraźny, karmelowo-słodowy z nutą ciemnego miodu. [4.5]
Smak: Słodowość i karmel rodem z półciemnego piwa dopełnione słodszymi ciemnymi śliwkami, ale również dochodzi w finale lekka nuta cytrusowa z granatem. Goryczka nikła, w zupełnym tle. Smaki ładnie zharmonizowane, piwo smaczne i dość treściwe, podeszło mi. [4.5]
Wysycenie: Niewysokie, mi pasowało idealnie. [4.5]
Opakowanie: Kufel firmowy 0,4 l z lepiej widocznym złotym logo na tle ciemnego piwa. Na dużej sali gdzie się przesiedliśmy kelner niestety nie podał podkładek... [3.5]
Uwagi: Piwo piliśmy 19.03.2016 w browarze, cena 9 zł/o,4 l.
W karcie było opisane jako Amber specjal.
Moja ocena: [4.275]
-
-
No nie wierzę . No ale, skoro smakowało to ok...
moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot
Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie
Comment
-
-
Po tylu miesiącach w tanku to nawet pszenica by się sklarowała
moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot
Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie
Comment
-
Comment