Piwo gotowe do oceny
Port Gdynia, Pils niemiecki
Collapse
X
-
Port Gdynia, Pils niemiecki
Volenti Non Fit Iniuria // Białe jest białe, czarne jest czarne, a czerwone jest wredne!
Moje warzenie // Piwny Wojownik
Po co wolność // Żyję w kraju // Żydowskie roszczenia // Jaka róża taki cierń
Etykiety z wypitych piw osobiście: 2605 z 41 krajów. Zagranica: 785 // Polska: 1820Tagi: brak
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Blado żółty, podchodzący w słomkowy, choć w mniejszej sali dzięki żółtemu oświetleniu wygląda lepiej. Piwo lekko zmętnione. [3.5]
Piana: Drobne, równomierne bąbelki, w momencie podania na około 3 cm. Po upiciu dwóch łyków pozostał utrzymujący się prawie do dna kożuszek z grubą
obręczą, na ściankach zaznacza nieco nieregularne kręgi. [4]
Zapach: Słodowo-drożdżowo-chmielowy, w miarę wyraźny. [3.5]
Smak: Od początku atakuje mocna goryczka ale taka trawiasto-ziołowa, ostra. Po chwili wyczuwa się też słodową podstawę z grejfrutową owocowością. Jak na pilsa niemieckiego (choć niewiele ich piłem), według mnie zbyt wysoka jest nuta grejfrutowa, co w połączeniu z ostrą goryczą dla niektórych (szczególnie kobiet) czyni te piwo niepijalnym.
Jak dla mnie da się wypić ale nie porywa. [3.5]
Wysycenie: Średnio wysokie, pasujące. [4.5]
Opakowanie: Wysoki kufel firmowy 0,4 l ze złotym logo średnio czytelnym na tle piwa. Podkładki są (przynoszone przez kelnera wraz z piwem) [4]
Uwagi: Piwo smakowane w browarze 19.03.2016. W karcie było opisane jako Jasne. 9 zł/0,4 l.
Moja ocena: [3.625]Last edited by dadek; 2016-03-31, 21:09.
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Jasnozłoty zamglony. [4]
Piana: Biała, bardzo drobna, średniowysoka i średniotrwała. [3.5]
Zapach: Chmiel i słód, dość zrównoważony. [3.5]
Smak: Goryczka, ale stonowana, daleki ślad owoców, może trochę słodu... [4]
Wysycenie: Średniowysokie. [4]
Opakowanie: Kufel browaru, wafelek browaru, widok na morze . [4]
Uwagi: Goryczkowe piwo, może ciut za bardzo (nie traktuję go jako pilsa, lecz jako jasne). Widok na morze rekompensuje jednak tę goryczkę...
Moja ocena: [3.775]
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Pancernik Wyświetlenie odpowiedziKolor: Jasnozłoty zamglony. [4]
Piana: Biała, bardzo drobna, średniowysoka i średniotrwała. [3.5]
Zapach: Chmiel i słód, dość zrównoważony. [3.5]
Smak: Goryczka, ale stonowana, daleki ślad owoców, może trochę słodu... [4]
Wysycenie: Średniowysokie. [4]
Opakowanie: Kufel browaru, wafelek browaru, widok na morze . [4]
Uwagi: Goryczkowe piwo, może ciut za bardzo (nie traktuję go jako pilsa, lecz jako jasne). Widok na morze rekompensuje jednak tę goryczkę...
Moja ocena: [3.775]Czy jest coś lepszego niż piwo? - Dwa piwa!
Małe Piwko Blog
Małe Piwko Blog na facebooku
Domowy Browar Demon
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika wrednyhawran Wyświetlenie odpowiedziTo co piłeś to nie był Pils tylko Pale Ale. Pilsa nie było już od dwóch miesięcy.
Dodając do tego ostatni wpis Shedao https://www.browar.biz/forum/showthr...ghlight=gdynia, wygląda, że to typowe miejsce wakacyjne, "sfokusowane" na masę wczasowiczów i widok na morze. Dla nowo otwartego browaru oznacza to jednak bardziej "widok na może"...
Niniejszym proszę administrację o przeniesienie/usunięcie mojej oceny.
Comment
-
-
Dadek pił Pilsa, Ty piłeś Pale Ale. Obsługa już od dawna wie, że mamy Pale Ale, na tablicy też widnieje Pale Ale. Musiałeś trafić na kogoś wyjątkowo nierozgarniętego...Czy jest coś lepszego niż piwo? - Dwa piwa!
Małe Piwko Blog
Małe Piwko Blog na facebooku
Domowy Browar Demon
Comment
-
Comment