Pracownia Piwa, Krakowskie Śniadanie

Collapse
X
 
  • Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • dyczkin
    Major Piwnych Rewolucji
    • 2011.05
    • 3657

    Pracownia Piwa, Krakowskie Śniadanie

    Piwo gotowe do oceny
    Volenti Non Fit Iniuria // Białe jest białe, czarne jest czarne, a czerwone jest wredne!

    Moje warzenie // Piwny Wojownik

    Po co wolność // Żyję w kraju // Żydowskie roszczenia // Jaka róża taki cierń

    Etykiety z wypitych piw osobiście: 2605 z 41 krajów. Zagranica: 785 // Polska: 1820
  • e-prezes
    Generał Wszelkich Fermentacji
    🥛🥛🥛🥛🥛
    • 2002.05
    • 19269

    #2
    Dość atrakcyjne aromatycznie i smakowo jasne ale. Rześkie i niespodziewane, bo kawowe. Czy na śniadanie, to bym się sprzeczał, ale na upał i popołudniowe lenistwo w sam raz.

    Comment

    • GSE
      Porucznik Browarny Tester
      • 2002.10
      • 424

      #3
      Ocena z ARTomatu

      Kolor: złocisty, klarowny [3.5]
      Piana: po nalaniu prawie nie ma piany, ale podczas picia koronka oblepia szkło [2.5]
      Zapach: słodowość i mielone ziarna kawy [3.5]
      Smak: jak na całkiem jasne piwo ma "bardzo ciemny" smak! na początku trochę płytkiej słodowości jak w eurolagerze, a później od razu długi intensywny smak czarnej kawy (moim zdaniem ta tanzańska Tanga jest dość orzechowa). posmak kwaskowaty i słodkawy (miesza się kwaśność kawowo-słodowa i słodycz laktozowo-zbożowa). bardzo ciekawa rzecz, warta spróbowania, zwłaszcza podczas porannego kaca, kiedy nie wiadomo czy otworzyć piwko, czy strzelić kawkę [4]
      Wysycenie: dość wysokie [3]
      Opakowanie: standardowo jak w PP: zgrabna mała butelka z przezroczystą etykietą i czarnym kapslem. na obrazku obwarzanek i macchiato, podstawowe informacje (okazuje się, że piwo jest niefiltrowane oraz niepasteryzowane), a więcej można znaleźć na stronie www w kategorii "Piwa specjalne" - opis, rodzaj chmielu (Bramling Cross) itd. [3.5]
      Uwagi: warka do 23/06, teraz piwo ma 5,0% alk. (wcześniej 4,3)

      Moja ocena: [3.575]

      Comment

      Przetwarzanie...
      X