Kolor: bursztyn z ciemną pomarańczą [4.5] Piana: ecru, drobna, dość zwarta, opadała powoli ale zauważalnie, oblepiała szkło do samego końca [4] Zapach: słaby ale miły, owocowo-słodowy [3.5] Smak: pełne, treściwe, fajna goryczka chmielowo-owocowa z dodatkiem leciutkich cytrusów, całość dobrze skontrowana słodowymi posmakami na końcu języka [4] Wysycenie: trochę za dużo [4] Opakowanie: w firmowym lokalu firmowe szkło +wafel [5] Uwagi: Smaczne piwko, chętnie powrócę do niego
Ostatnia zmiana dokonana przez becik; 2016-06-05, 17:35.
Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943http://zamkidwory.forumoteka.pl
Kolor: Prawie miedziany, trochę za ciemny i z dużym zmętnieniem. [3.5] Piana: Średniowysoka, trwała i gęsta, za mało znaczy szkło. [3.5] Zapach: Jasne owoce, kwiatki z łąki, ziemia i trawa. Szkoda, że te przyjemne aromaty nie są intensywne. [4] Smak: Dużo słodowego ciała w postaci zboża i nawet trochę ciasteczek. Goryczka bardzo solidna, ziemista, kwiatowa, lekko tytoniowa. Piwo nie jest słodkie, jest aksamitne, orzeźwiające, oczywiście z wyraźną papierosową Anglią. Słód zrobił tu świetną robotę. [5] Wysycenie: Niskie, wolałbym jeszcze niższe. [4] Opakowanie: Jakiś dziwak na etykiecie, ale cała reszta jest OK. No, może jeszcze brakuje pełnego składu. Kapsel firmowy. [4] Uwagi: Oceniłem według stylu i dla mnie to chyba najlepsze angielskie IPA jakie w życiu piłem. Brawo !
Warka 20.11.2016.
Double West Coast IPA z alko 7.5%
Chmiele: Citra, Azacca, Idaho 7, Książęcy.
Piana - więcej na początku potem pełna warstewka.
Lacing - trochę było.
Gaz - średni.
Barwa - zamglony, blady pomarańczowy, jaśniejszy.
Aromat - mix... cytrusy około pomaranczowe...
No wiec, jak w tytule. Poza tym krotko, mieszkam w Norwegii, w Polsce bywam rzadko, czas cos zrobic z tymi birofiliami co sie tu nazbieraly.
Mam mozliwosc co 6 tygodni podeslac co nieco do Polski, i wtedy moglbym to wystawic tutaj jako aukcja charytatywna na rzecz Kotelkowej Druzyny. NIe chcial...
Cześć,
jak w temacie, chciałbym kupić kolekcję Freli (https://www.frela.pl/), która nie jest obecnie do dostania bez rynku wtórnego. Mogą być pojedyncze pokale, więc jeśli komuś się Frele kurzą...
Comment