Piwo gotowe do oceny
Wąsosz, [Setka] Mustang
Collapse
X
-
Wąsosz, [Setka] Mustang
Volenti Non Fit Iniuria // Białe jest białe, czarne jest czarne, a czerwone jest wredne!
Moje warzenie // Piwny Wojownik
Po co wolność // Żyję w kraju // Żydowskie roszczenia // Jaka róża taki cierń
Etykiety z wypitych piw osobiście: 2605 z 41 krajów. Zagranica: 785 // Polska: 1820Tagi: brak
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Ciemne złoto, ładnie błyszczy. [4.5]
Piana: Biała, lekko przybrudzona, wysoka, drobno pęcherzykowa, trwała. [4.5]
Zapach: Ziołowy, odrobinę żywiczny, zbożowy i chlebowy. [4]
Smak: Lekki słód, głównie zboże i trochę biszkoptów. Goryczka średnia, cytrusowa i żywiczna, bez żadnych ziołowych i trawiastych naleciałości. [4]
Wysycenie: Średnie, nie przeszkadza. [4]
Opakowanie: Trochę nie rozumiem rysunku... Skład jest pełny i czytelnie rozmieszczony. [4]
Uwagi: Smaczne APA, typowo amerykańskie w odczuciu i jedno z lepszych w tym stylu w Polsce. Warka 16.09.2016.
Moja ocena: [4.075]
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: złoty, lekko zmętniony [4.5]
Piana: jasna niezbyt obfita, opadła do minimalnej warstwy [4]
Zapach: Aromat z butelki to głównie chmiele amerykańskie – cytrusy i owoce tropiku. Po przelaniu do szkła czuć również słody, żywicę i białe owoce [4]
Smak: jest pół-wytrawne z wyraźną goryczką, lekko zalegającą na podniebieniu [4]
Wysycenie: Średnie - optymalne [4]
Opakowanie: ładna grafika, sporo informacji [4.5]
Uwagi: Zakupione w Tesco w przecenie z data do 16.09.16 r.
Moja ocena: [4.05]
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Złoty zamglony. [4]
Piana: Biała, drobna, niestety, niezbyt wysoka i nietrwała. [3]
Zapach: Sosna, słód, owoce, chmiel. Dobry standard, choć nic szczególnego . [4]
Smak: Goryczka, niezbyt intensywna, ale jednak nieco otępiająca. Owoce tropikalne, chmiel. [4]
Wysycenie: Średnie. [4]
Opakowanie: Świetne, bliskie memu sercu nawiązanie do P-51 Mustang i do Forda Mustanga, choć bajka na kontrze z dalekich ostępów mchu i paproci... Za to minus. [3.5]
Uwagi: Konkretne, smaczne piwo, choć niczym się nie wyróżnia...
Moja ocena: [3.875]
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Między ciemnozłotym, a pomarańczowym, mocno zmętniony. [3.5]
Piana: Niezbyt obfita, beżowa, dość szybko opada do cienkiego kożucha, delikatnie ale całkiem ładnie zdobi szkło. [3]
Zapach: Owocowy, lekko słodowy,trochę żywicy, odrobinę cytrusów, umiarkowanie intensywny, w porządku. [3.5]
Smak: Delikatnie słodowy, trochę karmelu, trochę cytrusów, średnia sosnowa goryczka, średnio długa, niedużo ciała, stosunkowo gładkie. [3.5]
Wysycenie: Umiarkowane, zadziwiająco dobrze pasuje do reszty. [4.5]
Opakowanie: Ładna etykieta z dwoma Mustangami, w stylu Setki, komplet informacji. [4.5]
Uwagi: Trochę za lekkie pod względem intensywności, nawet jak na apa, po prostu wszystkiego mi brakuje po trochu. Warka do 01.03.2017.
Moja ocena: [3.55]
Comment
-
Comment