Kolor: Żółty, mętny [4] Piana: Biała, drobna, wysoka, długa [4.5] Zapach: Sporo jasnego słodu, pszenny chleb, mocno drożdżowy. Wyraźne owoce - gruszki, winogrona. Chmiel wyczuwalny, kwiatowy [3.5] Smak: Średnio pełne, gładkie, słodkie. W końcówce orzeźwia lekkim kwaskiem. Goryczka niska [4] Wysycenie: Średniowysokie, dobre [4] Opakowanie: Można by rzec zwykła etykieta, jest jednak przyjemna w odbiorze, nie siląca się na fantastyczną oryginalność i nawiązująca do miejsca [3.5] Uwagi: Aromat jak w pierwszym lepszym jasnym ale robionym przez każdego piwowara domowego. "Skażony" nadmiernymi drożdżami i mocnymi nutami owocowymi (na granicy wina owocowego)
Mimo zastrzeżeń, piwo smaczne.
Dla niektórych ciekawostką będzie zapewne informacja, że fermentowane jest drożdżami S-04
Kolor: Jasnożółty, zmętnione. [4.5] Piana: Drobnopęcherzykowa, niska, nietrwała. [3] Zapach: W zapachu delikatna słodowość z lekkimi aromatami ziołowo-owocowymi. Z początku wyczułem też jakieś mało przyjemne, odstręczające nuty. [3.5] Smak: Lekka słodowość, posmaki zbożowe. Goryczka praktycznie niewyczuwalna. [4.5] Wysycenie: Średnie, w sam raz. [5] Opakowanie: Etykieta w wpadającym w oko żółtym kolorze, w stylu innych z Browaru Miedzianka. Brak pełnego składu, kapsel żółty golas. [4] Uwagi: Bardzo delikatne w zapachu i smaku piwo, wysoce pijalne. Warka do 14.11.2016 więc piłem je ponad dwa miesiące po terminie. Ogólnie to nie za bardzo mój styl; być może kiedyś jeszcze wrócę i spróbuje, ale świeżej warki.
Kolor: jasnożółty, zmętniony. [4] Piana: wysoka, drobnopęcherzykowa, niezbyt trwała, zostawia ślady na szkle. [3.5] Zapach: niezbyt intensywny, słodowy, chlebowy, lekki diacetyl. [3] Smak: słodowy, słodkawy, lekko owocowy z delikatną goryczką. Piwo jest lekkie, nie wodniste i dobrze się je pije. [4] Wysycenie: średnie. [5] Opakowanie: etykieta taka jak inne z tego browaru, może być, sporo informacji, brak pełnego składu, kapsel bez nadruku. [3.5] Uwagi:
Browar znajduje się w pięknej kamienicy w samym centrum Wiednia w odległości 100 m od Stadtpark. Jako, ze powstał w 2022 roku aktualnie jest najnowszym browarem otwartym w austriackiej stolicy. Najpierw trafiamy do drzwi na rogu ulic gdzie z wnętrza dochodzi intensywny zapach pieczonego na mięsiwa....
Comment