Piwo gotowe do oceny
Miedzianka, Wołek
Collapse
X
-
Miedzianka, Wołek
Volenti Non Fit Iniuria // Białe jest białe, czarne jest czarne, a czerwone jest wredne!
Moje warzenie // Piwny Wojownik
Po co wolność // Żyję w kraju // Żydowskie roszczenia // Jaka róża taki cierń
Etykiety z wypitych piw osobiście: 2605 z 41 krajów. Zagranica: 785 // Polska: 1820Tagi: brak
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Jasnożółty, zmętniony. [4]
Piana: Niska, szybko opada, zostaje niewielki kożuch. [3]
Zapach: Słód, ziarno, lekko kwaskowy, potem trochę jak cukierki toffi. [3.5]
Smak: Słodowy, słodkawy, lekkie owoce (?), goryczka bardzo niska, lekko ziołowa. [4]
Wysycenie: Średnie/wysokie. [4]
Opakowanie: Standardowe dla browaru, trochę nudne. Brawo za mapkę. Szkoda, że etykieta pomięta. Kapsel żółty golas. [3.5]
Uwagi: Mało skomplikowane piwo, za to gasi dobrze pragnienie, pijalność wysoka. Zapach trochę dziwny, smak ujdzie, choć chyba trochę za słodki. Wypić można.
Moja ocena: [3.7]
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Żółty, mętny [4]
Piana: Biała, drobna, wysoka, długa [4.5]
Zapach: Sporo jasnego słodu, pszenny chleb, mocno drożdżowy. Wyraźne owoce - gruszki, winogrona. Chmiel wyczuwalny, kwiatowy [3.5]
Smak: Średnio pełne, gładkie, słodkie. W końcówce orzeźwia lekkim kwaskiem. Goryczka niska [4]
Wysycenie: Średniowysokie, dobre [4]
Opakowanie: Można by rzec zwykła etykieta, jest jednak przyjemna w odbiorze, nie siląca się na fantastyczną oryginalność i nawiązująca do miejsca [3.5]
Uwagi: Aromat jak w pierwszym lepszym jasnym ale robionym przez każdego piwowara domowego. "Skażony" nadmiernymi drożdżami i mocnymi nutami owocowymi (na granicy wina owocowego)
Mimo zastrzeżeń, piwo smaczne.
Dla niektórych ciekawostką będzie zapewne informacja, że fermentowane jest drożdżami S-04
Moja ocena: [3.85]
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Jasnożółty, zmętnione. [4.5]
Piana: Drobnopęcherzykowa, niska, nietrwała. [3]
Zapach: W zapachu delikatna słodowość z lekkimi aromatami ziołowo-owocowymi. Z początku wyczułem też jakieś mało przyjemne, odstręczające nuty. [3.5]
Smak: Lekka słodowość, posmaki zbożowe. Goryczka praktycznie niewyczuwalna. [4.5]
Wysycenie: Średnie, w sam raz. [5]
Opakowanie: Etykieta w wpadającym w oko żółtym kolorze, w stylu innych z Browaru Miedzianka. Brak pełnego składu, kapsel żółty golas. [4]
Uwagi: Bardzo delikatne w zapachu i smaku piwo, wysoce pijalne. Warka do 14.11.2016 więc piłem je ponad dwa miesiące po terminie. Ogólnie to nie za bardzo mój styl; być może kiedyś jeszcze wrócę i spróbuje, ale świeżej warki.
Moja ocena: [4]604 piw (Polska: 366, Czechy: 93, Belgia: 71, pozostałe: 74). Razem 216 browarów z 19 krajów.
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: jasnożółty, zmętniony. [4]
Piana: wysoka, drobnopęcherzykowa, niezbyt trwała, zostawia ślady na szkle. [3.5]
Zapach: niezbyt intensywny, słodowy, chlebowy, lekki diacetyl. [3]
Smak: słodowy, słodkawy, lekko owocowy z delikatną goryczką. Piwo jest lekkie, nie wodniste i dobrze się je pije. [4]
Wysycenie: średnie. [5]
Opakowanie: etykieta taka jak inne z tego browaru, może być, sporo informacji, brak pełnego składu, kapsel bez nadruku. [3.5]
Uwagi:
Moja ocena: [3.625]
Comment
-
Comment