Krajan, [Bowler Hat] Saaz Pils

Collapse
X
 
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • dyczkin
    Major Piwnych Rewolucji
    • 2011.05
    • 3657

    #1

    Krajan, [Bowler Hat] Saaz Pils

    Piwo gotowe do oceny
    Volenti Non Fit Iniuria // Białe jest białe, czarne jest czarne, a czerwone jest wredne!

    Moje warzenie // Piwny Wojownik

    Po co wolność // Żyję w kraju // Żydowskie roszczenia // Jaka róża taki cierń

    Etykiety z wypitych piw osobiście: 2605 z 41 krajów. Zagranica: 785 // Polska: 1820
  • Pancernik
    Pułkownik Chmielowy Ekspert
    🥛🥛🥛🥛🥛
    • 2005.09
    • 9808

    #2
    Ocena z ARTomatu

    Kolor: Jasnozłoty klarowny, pilsowy. [4]
    Piana: Biała, drobna, średniowysoka, sztywna, średniotrwała. [3.5]
    Zapach: Chmielowy, z takim dziwnym, metaliczno-puszkowym akcentem, mało szlachetny. [3]
    Smak: Trochę otępiająca ta goryczka, mam wrażenie, jakbym przegryzł pestkę grejpfruta (albo cuś?). Ale może żatecki chmiel tak ma smakować? [3.5]
    Wysycenie: Stosownie wysokie. [4]
    Opakowanie: Wzornictwo typowe dla serii, eta w kolorze... hm, oliwkowym . Niespójne parametry na kontrze i na etykiecie. [3.5]
    Uwagi: Czechy nigdy mnie jakoś szczególnie nie pociągały, widocznie żatecki chmiel też...

    Moja ocena: [3.375]

    Comment

    • nakkub
      D(r)u(c)h nieuchwytny
      • 2008.02
      • 6

      #3
      Ocena z ARTomatu

      Kolor: jasnozłoty, klarowny [4.5]
      Piana: szczątkowa, nawet w trakcie nalewania [2]
      Zapach: niby chmiel, ale coś jest nie tak, nuty metaliczne, momentami kwaskowe [2.5]
      Smak: jest chmiel (zatecki), mało słodowe, przyjemny posmak, zostaje dość długo. smak dużo lepszy niż zapach [4.5]
      Wysycenie: jest ok, nie szczypie jakoś bardzo, ale na dobrym poziomie [4]
      Opakowanie: takie w angielskim stylu, raczej proste, sporo informacji. Na kontrze kilka bzdur np. o korzenno-ziołowym posmaku czy obfitej białej pianie... mhm [3]
      Uwagi:

      Moja ocena: [3.45]

      Comment

      Related Topics

      Collapse

      • darekd
        Racibórz, Zula (Polski Chmiel)
        darekd
        Jedno z trzech piw (obok Książęcego i Oktawii) z serii Polski Chmiel, która jest do dostania w Aldi.

        Wszystkie piwa mają 11% ekstr. i 4,5% alk.

        Zula to chmiel będący połączeniem Lubelskiego, Savinjskiego Goldingu (Słowenia) oraz dzikich chmieli z dawnej Jugosławii....
        2022-06-24, 23:17
      • darekd
        Racibórz, Książęcy (Polski Chmiel)
        darekd
        Jedno z trzech piw (obok Zuli i Oktawii) z serii Polski Chmiel, która jest do dostania w Aldi.

        Wszystkie piwa mają 11% i 4,5%

        Chmiel: Książęcy, o którym wiem niewiele, na ecie wspominają o czerwonej pomarańczy i moreli. Gdzieś jakiś bloger wspominał, że cytrusy....
        2022-06-24, 22:39
      • darekd
        Racibórz, Oktawia (Polski Chmiel)
        darekd
        Jedno z trzech piw (obok Książęcego i Zuli) z serii Polski Chmiel, która jest do dostania w Aldi.

        Wszystkie piwa mają 11% ekstr. i 4,5% alk.

        Oktawia to chmiel oparty na chmielach Brewers Gold oraz Northern Brewer i dzikie odmiany z d. Jugosławii

        Aromat -...
        2022-06-25, 00:49
      • darekd
        Mazák, Single Hop Ale Nelson Sauvin 13
        darekd
        Z tego co widzę, nie piłem Mazáka ok 10 lat Ten rzemieślnik z Moraw Południowych mocno się chyba rozwinął od tamtych czasów i jeśli chodzi o warzenie to ilość uwarzonych gatunków robi wrażenie. Dostępność też się poprawiła (kupiłem poza Morawami).

        https://pivovarmazak.cz/nase-pivo/...
        2024-02-10, 01:47
      • darekd
        Urban Chestnut Brewing Company Deutschland, Hallertauer Helles Vollbier
        darekd
        Urban Chestnut to browar z amerykańskiego St. Louis, założony w 2010 r. przez Bawarczyka Floriana Kuplenta, którego filozofią jest łączenie piwowarskiego nowego i starego świata.
        Idąc za ciosem w górnobawarskim Wolnzach (w sercu chmielarskiego regionu Hallertau) od 2015 r. mają następny...
        2024-11-02, 03:04
      • Loading...
      • Koniec listy.
      Przetwarzanie...