Kolor: Ciemnobursztynowy. [4] Piana: Beżowa, bardzo drobna, wysoka i trwała. [4] Zapach: Słód i karmel z palonym akcentem, lekki powiew miodu - nic specjalnego, ale czego więcej oczekiwać od takiego piwa? [3.5] Smak: Karmel, posmak palony, posmak miodu. Jak dla mnie piwo jest zbyt słodkie... [3] Wysycenie: Średnie. [4] Opakowanie: To jakaś dziwna aberracja w wykonaniu Staropolskiego. Na kontrze bajki z mchu i paproci o Ałtaju i tamtejszym miodzie. Kapsel browaru. [3.5] Uwagi: Jako prostak nie potrafię wyczuć i docenić niuansów użycia miodu z Rosji...
Piwo oceniłem jako ciemny lager miodowy, dla mnie jednak zbyt słodki.
Kolor: ciemnobursztynowy, lekko zmętniony. [4] Piana: średniowysoka, drobna, trwała, zostawia ślady na szkle. [4] Zapach: średnio intensywny, słodowy, karmelowy, w tle nuty miodowe. [3.5] Smak: słodowy, za słodki, karmelowy i miodowy. Goryczka jest lekka, krótka. Piwo jest nieco wodniste. [3] Wysycenie: średnie. [4] Opakowanie: ładnie wyglądająca etykieta, na kontrze tekst, który mi pasuje, brakuje mi za to pełnego składu, zawartości ekstraktu i kapsla z nadrukiem. [4] Uwagi:
Browar Staropolski od dawna miał swój sklep firmowy, a teraz dorobił się firmowej restauracji.
Restauracja znajduje się 50 metrów od browaru i nosi skromną nazwę "Ogródek Piwny", ale w rzeczywistości jest na bogato.
Na sporej powierzchni znajduje się cały kompleks -...
Piwo inspirowane recepturą Fabiana Wojciecha, zdobywcy tytułu Grand Champion na Mistrzostwach Polski Piwowarów Domowych 2023 organizowanych Polskie Stowarzyszenie Piwowarów Domowych.
Comment