Piwo gotowe do oceny
Bytów Browar Kaszubski, [Olimp] Maja
Collapse
X
-
Bytów Browar Kaszubski, [Olimp] Maja
Volenti Non Fit Iniuria // Białe jest białe, czarne jest czarne, a czerwone jest wredne!
Moje warzenie // Piwny Wojownik
Po co wolność // Żyję w kraju // Żydowskie roszczenia // Jaka róża taki cierń
Etykiety z wypitych piw osobiście: 2605 z 41 krajów. Zagranica: 785 // Polska: 1820Tagi: brak
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Ciężko mi zdefiniować ten kolor, pod światło jest bananowy, mocno zmętnione. [4.5]
Piana: Dość skąpa, utrzymuje się cienka obwódka. [3]
Zapach: Głównie egzotyczne owoce, liczi, marakuja, czuć kwaskowatość, jest bardzo przyjemny jednak mało intensywny. [3.5]
Smak: Lekkie, w smaku dominują owoce, głównie morele i białe owoce, kwaśność jest średnia w stronę umiarkowanej, delikatna goryczka z pestkowym posmakiem. [4]
Wysycenie: Fajnie musuje ale nie jest przesadzone. [4.5]
Opakowanie: W stylu Olimpu, solidny papier, pełny skład, kapsel goły. [4.5]
Uwagi: Piwo w porządku ale bez rewelacji, dopiero zagłębiam się w tematy kwasów, ciekawe urozmaicenie.
Moja ocena: [3.8]
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Jasnopomarańczowy, mętny [3.5]
Piana: Niezbyt wysoka, biała, drobnopęcherzykowa, całkiem trwała, delikatnie, ale ładnie firankuje. [3.5]
Zapach: Jakby mus jabłkowo-gruszkowy, marakuja, lekko kwaskowy, niezbyt intensywny, przyjemny. [3.5]
Smak: Niewysoki kwasek, zdecydowanie owocowe, marakui mniej niż w aromacie, ale jest obecna, całkiem treściwe, dość wytrawne, niewysoka pestkowa goryczka zostaje na krótko w posmaku. [3.5]
Wysycenie: Niewysokie, mogłoby być wyższe. [3]
Opakowanie: Bardzo ładna etykieta z kompletem informacji. Osobiście bardzo podobają mi się etykiety z Olimpu. [5]
Uwagi: Ciekawe piwo, bardziej owocowe niż kwaśne, spodziewałem się więcej marakui i kwasku. Nawet pijalne, ale raczej nie powtórzę. Warka 1.10.2016.
Moja ocena: [3.55]Last edited by rafalek21; 2016-05-01, 16:11.
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Jasnozłoty zmętniony. [4]
Piana: Biała, bardzo drobna, średniowysoka i trwała. [4]
Zapach: Cytrusy, owoce tropikalne i ślad słodowy. [3.5]
Smak: Kwasek, goryczka, lekko sfermentowane owoce tropikalne, i znowu kwasek. [3]
Wysycenie: Dość wysokie. [4]
Opakowanie: Mam lekkie wrażenie, że etykiety Olimpu - nadal ciekawe i wysokiej jakości - mają ostatnio pewną zniżkę formy... [3.5]
Uwagi: Liczyłem, że to będzie bardziej "pale ale" niż "sour". Cóż, nie wyszło...
Moja ocena: [3.4]
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Jasnozłoty, potężnie mętne, w sumie wygląda to jak nektar brzoskwiniowy. [3.5]
Piana: Biała, za szybko opada, zostawia trochę śladów na szkle i skąpą obwódkę na finiszu. [3]
Zapach: Owoce tropikalne, odrobina cytrusów i coś co wydala się po antybiotyku. Zapach przypomina też trochę gose, choć soli tu nie ma. [4]
Smak: Mało słodu, piwo jest wytrawne. Przeważa goryczka pomieszana z kwaskiem, całość ma odczucie grejpfruta i limonki, końcówka bardziej goryczkowa niż kwaskowa. [3.5]
Wysycenie: Wysokie, ale i bez tego piwo jest orzeźwiające. [4]
Opakowanie: Tradycyjnie mitologia grecka, pełny skład i goły czarny kapsel. [4]
Uwagi: Marakuja jako dodatek jest niewyczuwalna. Wyobrażam sobie, że w upalne dni będzie wchodzić przyjemnie niczym grecka ambrozja, piwo jest zdecydowanie na lato. Termin do 07.09.2018.
Moja ocena: [3.675]
Comment
-
Comment