Piwo gotowe do oceny
Zarzecze, [Pinta] [Tanker] All Ryed!
Collapse
X
-
Zarzecze, [Pinta] [Tanker] All Ryed!
Volenti Non Fit Iniuria // Białe jest białe, czarne jest czarne, a czerwone jest wredne!
Moje warzenie // Piwny Wojownik
Po co wolność // Żyję w kraju // Żydowskie roszczenia // Jaka róża taki cierń
Etykiety z wypitych piw osobiście: 2605 z 41 krajów. Zagranica: 785 // Polska: 1820Tagi: brak
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Herbaciany mętny. [4]
Piana: Kremowa, całkiem wysoka, drobna i trwała. [4]
Zapach: Dominuje sosna, ciężko jest się dowąchać do jakiejś zbożowości, żytniości... Trochę szkoda. [3.5]
Smak: Podobna uwaga do smaku - sosna ożywia, ale przytłacza całą żytniość, której mi brakuje tu... [3.5]
Wysycenie: Średnie, OK. [4]
Opakowanie: Lane na WFP, nota uśredniona. [3.5]
Uwagi: Chciałem pobuszować w zbożu, a trafiłem na wyrąb lasu (sosnowego) .
Moja ocena: [3.6]
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Jasny bursztyn, zmętnione. [4]
Piana: Całkiem obfita, beżowa, dość trwała, drobnopęcherzykowa [4.5]
Zapach: Słodowy, żytni, odrobina żywicy, trochę diacetylu. [3.5]
Smak: Solidna słodowość żytnia, chlebowy, z początku lekko słodkawe, ale szybko kontrowane lekkim kwaskiem, umiarkowana żywiczno-ziołowa goryczka, treściwe, średnia pełnia, sprawia wrażenie ciężkiego, żytnie w posmaku. [4]
Wysycenie: Trochę ponad średnie, pasuje. [4]
Opakowanie: Ładna etykieta z pełnym składem. [4.5]
Uwagi: Ciekawe, smaczne, zdecydowanie żytnie piwo. Choć nie wiem czy dałbym radę pić je sesyjnie. Warka do 21.09.2016.
Moja ocena: [3.9]Last edited by rafalek21; 2016-04-16, 19:41.
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Pomarańczowozłoty, zamglony. [5]
Piana: Na początku ładna, wysoka i gęsta, ale mało trwała. Osiada na szkle w postaci ładnych wąsików. [4]
Zapach: Masło. Spod niego cytrusy i słód. [3]
Smak: Masła na szczęście mniej, niż w aromacie, ale też daje o sobie znać. Piwo oleiste (w końcu żyto), cytrusowe, sosnowe. Chlebowe. Goryczka nawet wysoka, ale nie jest męcząca, a orzeźwiająca. Dosyć pełne. [4]
Wysycenie: Nie przeszkadza w piciu. [5]
Opakowanie: Nowa fala Pinty. [4.5]
Uwagi: Jakby nie to masło - byłoby bardzo fajne. Ale niestety, ja na tę wadę jestem "uczulony" i mi bardzo przeszkadza.
Moja ocena: [3.775]
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Bardzo ciemny pomarańcz. Zmętnione. [4]
Piana: Drobna, zbita, średnio wysoka. Znika do wianuszka ładnie zdobiąc szkło. [3.5]
Zapach: Chmielowe nuty żywicy i lekkie cytrusy. Lekko kwiatowy i karmelowy. Nie ma jakiegoś wielkiego szału. [3.5]
Smak: Gładkie, z wysoką chmielową nieco trawiastą goryczką. Lekko kwaśne. Porządna pełnia. Po chwili dochodzi żytnia słodowość. [4]
Wysycenie: Niewysokie. [4]
Opakowanie: Pinta i czary z nowym stylem etykiet, wolę jednak klasyczne. [4]
Uwagi:
Moja ocena: [3.775]
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: ciemno-złocisty z domieszką bursztynu [4]
Piana: biała, drobna, dość zwarta, utrzymywała się do końca w szkle [3.5]
Zapach: słaby, miły, mieszany las cytrusowo-iglasty [3.5]
Smak: w miarę pełne i treściwe, dominuje dość ostra sosnowa goryczka, posmaki egzotycznych owoców z dominacją cytrusów, dopiero gdzieś dalej w tle żytnio-chlebowy posmak, niestety bardzo słaby wyczuwalny [3.5]
Wysycenie: minimalnie za wysokie [4.5]
Opakowanie: pite w knajpie, szkło z logo knajpy, zero wafli, brak logo na nalewaku [3]
Uwagi: Ogólnie produkt dobry ale mnie nie porwał, pite w Hopsters multitap w dniu 08.05.2016
Moja ocena: [3.55]Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Ciemne złoto, piwo zmętnione. [4]
Piana: Całkiem obfita, gęsta, drobnopęcherzykowa. Nie znika za szybko i ładnie osiada się na szkle. [4]
Zapach: Dominują aromaty iglakowe, dalej słodkie chlebowe. Jak chleb, to i niestety masełko. Na szczęście w wersji light, co nie psuje za bardzo całości [3.5]
Smak: Cytrusy, żywica, na drugim planie żytnie i chlebowe i tak wyraźniejsze niż w przypadku aromatu. Treściwe, przyjemne i bez zbędnych fajerwerków. [4]
Wysycenie: Ok. [5]
Opakowanie: Ta nowa pintowska stylistyka wypada całkiem fajnie, kombajn z etykiety cieszy oko, info jak zawsze pełne. [4.5]
Uwagi: Dobre. Do 25.10.2016 r.
Moja ocena: [3.9]So let it be written | So let it be done | To kill the first born pharaoh son | I'm creeping death! | Come crawling faster | Obey your master | Your life burns faster | Obey your master | Master!
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Ciemne złoto, zmętnione. Po życie spodziewałbym się ciemniejszego, wchodzącego w brązy [4]
Piana: Początkowo wysoka, potem się redukuje do warstewki, która pozostaje do końca. Znaczy szkło. [3]
Zapach: Żywica, w drugim rzucie chleb żytni. [4]
Smak: Bardzo gladkie, aksamitne odczucie. Dominuje żywica. Dość silna goryczka. Słodowości niewiele, w sumie brakuje. Przyciężkawe. [3.5]
Wysycenie: Za duże. [2.5]
Opakowanie: Lepsze niż poprzednie opakowania Pinty. Kontra po polsku, angielsku i estońsku, pełny skład. [4]
Uwagi:
Moja ocena: [3.625]
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Brudna pomarańcz, zamglone. [4]
Piana: Obfita, oblepia szkło, dość długo się utrzymuje. [4.5]
Zapach: Żywica, iglaki, nutki przyprawowe, kwiatowe. Intensywny, przyjemny. [4.5]
Smak: Cierpkawe na wstępie, ale po chwili czuć słodową pełnię podbijaną kisielową konsystencją. Żywica, przyprawy, słodkie owoce. Goryczka wysoka ale krótka, tytoniowa. [4.5]
Wysycenie: Średnie, lekko za wysokie. [4]
Opakowanie: Zgrabna etykieta, dokładny skład. [4.5]
Uwagi: Warka 25.10.16 Bardzo fajne piwo. Raczej nie czuć lagerowego charakteru - piwo jest owocowe i treściwe.
Moja ocena: [4.45]Last edited by Dzoshu; 2016-06-20, 23:07.
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Bursztynowy, mętny. [4]
Piana: Wysoka, bardzo trwała, zostaje wielki kożuch. [5]
Zapach: Żywiczno-cytrusowy, wyczuwalne jedynie nuty chmielowe. [4]
Smak: Lekko słodowy, potężna chmielowa żywiczność, goryczka cytrusowo-pestkowa, wysoka, przyjemna. [4]
Wysycenie: Niskie/średnie. [4]
Opakowanie: Hm, specyficzne, chyba wolałem już starsze etykiety Pinty. [4]
Uwagi: Niezłe, ale nie czuję w nim nic żytniego, poza tym, że wydaje się dość gęste. Porządne IPA, o wybitnie żywicznym charakterze. Smaczne, ale spodziewałem się zupełnie czegoś innego, brakuje mu balansu ze strony podbudowy słodowej.
Moja ocena: [4.1]
Comment
-
-
Browar: Cooperation Pinta Brewery (Polska) [Poland] & Tanker Brewery (Estonia) [Estonia]
Nazwa : All Ryed!
Styl: "Rye lager"
5.8 % alk.
? IBU
14 % BLG
Warka: 21/09/2016 pite 21/10/2016 czyli miesiąc po.
Piana obfita, drobna oraz trwała.
Aromat: słodowe z cytrusową nutą.
Smak: Oleiste i lekko ziemiste. Goryczka jak na lagera spora i lekko zalegająca. Karmelowo- cytrusowy posmak. Treściwe i gładkie.
Podczas warzenia zużyto 200 bochenków czerstwego chleba żytniego. Słód żytni i chmiele Amarillo oraz Columbus. Pasteryzowane i niefiltrowane.
Ciekawe piwo warzone z pasją.
Raczej jednorazowe podejście do zakupu.
Comment
-
-
Warka 19.03.2018, już nie jest tak dobra jak wcześniejsze, choć dalej jest całkiem żytnia, to trąca trochę o niezbyt ciekawe "Polish IPA". Piwo powoli wypiłem, ale nie chcę mi się nad nim rozwodzić. W zeszłym roku sporo tego wypiłem, więc teraz na ślepo wziąłem dwie butelki, ale na tym poprzestanę.Last edited by rafalek21; 2017-07-07, 00:44.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika dlugas Wyświetlenie odpowiedziBrowar: Cooperation Pinta Brewery (Polska) [Poland] & Tanker Brewery (Estonia) [Estonia]
Nazwa : All Ryed!
Styl: "Rye lager"
5.8 % alk.
? IBU
14 % BLG
Warka: 21/09/2016 pite 21/10/2016 czyli miesiąc po.
Piana obfita, drobna oraz trwała.
Aromat: słodowe z cytrusową nutą.
Smak: Oleiste i lekko ziemiste. Goryczka jak na lagera spora i lekko zalegająca. Karmelowo- cytrusowy posmak. Treściwe i gładkie.
Podczas warzenia zużyto 200 bochenków czerstwego chleba żytniego. Słód żytni i chmiele Amarillo oraz Columbus. Pasteryzowane i niefiltrowane.
Ciekawe piwo warzone z pasją.
Raczej jednorazowe podejście do zakupu.
Data ważności taka jak ostatnio: 21/09/2016 pite 23/09/2017
Tym razem mamy:
Piana trwała i drobna. Trwała.
Aromat: zdecydowana różnica niż poprzednio pite w terminie. Teraz mnóstwo suszonych owoców: fig, niesiarkowanych moreli, śliwek, rodzynek oraz daktyli. Słodkie ciasto z bakaliami. No świetnie. Jak bardzo porządny, treściwy belgijski odleżakowany Dubbel.
Smak: Oleiste i lekko ziemiste. Goryczka wyrażna. Karmelowo-cytrusowy posmak jest nadal. Mnóstwo suszonych owoców. Słodziutkie, lecz nie zamulajace. Jak brzoskwiniowo-morelowa konfitura. Niby słodka lecz cierpka i lekko goryczkowa.
No pychota. Szkoda, że to była ostatnia sztuka.
O wiele lepsze niż "świeże" rok temu
fot
Last edited by dlugas; 2017-09-25, 10:55.
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Bursztynowy, prześwitujący, opalizuje. [4]
Piana: Wysoka o zabarwieniu ecru, drobnoziarnista, po pięciu minutach opadła do półcentymetrowego kożuszka, opadając trwale osiada na szkle. Utrzymuje się w szklance do samego końca. [4]
Zapach: W mocno schłodzonym piwie dominują nuty iglaków, żywicy i cytrusów. Po ogrzaniu do głosu dochodzi zapach chleba, ale niezbyt intensywny. [4]
Smak: Żywicy drzew iglastych, grejpfruta, marakui i pestkowy. Po ogrzaniu dochodzi chleb żytni... Goryczka bardzo wyraźna: żywiczna i grejpfrutowa z chlebowym posmakiem. [4]
Wysycenie: Średnie, utrzymujące się przez cały czas. [4]
Opakowanie: Okej, wszystko jak trzeba... kapsel był firmowy. [4]
Uwagi: Warka do 19.03.2018, wypite 21.03'18. Bardzo ciekawe i przyjemne w odbiorze piwo. **287**
Moja ocena: [4]
Comment
-
Comment