Piwo gotowe do oceny
Twigg, [Brewklyn] Żytnie Wędzidło
Collapse
X
-
Twigg, [Brewklyn] Żytnie Wędzidło
Volenti Non Fit Iniuria // Białe jest białe, czarne jest czarne, a czerwone jest wredne!
Moje warzenie // Piwny Wojownik
Po co wolność // Żyję w kraju // Żydowskie roszczenia // Jaka róża taki cierń
Etykiety z wypitych piw osobiście: 2605 z 41 krajów. Zagranica: 785 // Polska: 1820Tagi: brak
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Żółty wpadający w pomarańczowy, mętny. [5]
Piana: Niezbyt wysoka i szybko znika. [2.5]
Zapach: Przyjemny, wędzony, lekko kwaskowaty. [4]
Smak: No, smakuje mi to piwo. Wędzonka jest po środku - ani dominująca, ani zbyt niska, goryczka nawet mocna i przyjemna, fajnie się komponuje z taką ogniskową wędzonką. Pewnie przez żytni zasyp piwo wydaje się nad wyraz treściwe (a przecież ekstrakt jest dosyć niski), całość jest bardzo fajna w odbiorze i mocno orzeźwiająca. [4.5]
Wysycenie: Dosyć wysokie, więc do lekkiego piwa pasuje. [5]
Opakowanie: Skład pełen, wytłumaczono też, o co w tym piwie "chodzi". Poza tym informacji niewiele, etykieta też taka trochę nijaka. [4]
Uwagi: Bardzo fajne.
Moja ocena: [4.15]
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Jasnozłoty zmętniony. [4]
Piana: Biała, bardzo drobna, średniowysoka i trwała. [3.5]
Zapach: Grodziska wędzonka w stylu oscypkowym, słód. [4]
Smak: Lekka oleistość, delikatna goryczka, posmak chmielu i owoców. [4]
Wysycenie: Niewysokie, w sumie - dziwne... [3.5]
Opakowanie: Oryginalna nazwa i eta, ale panuje na niej jakiś szum informacyjny. Poszontek musi być!!! . [4]
Uwagi: Całkiem fajne, lekkie i orzeźwiające piwo na lato (po rowerze, po koszeniu, itepe...).
Moja ocena: [3.925]
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Piwo mętne, kolor jasnopomarańczowy / żóty. Nie jest to klasyczne grodziskie, więc może być. [4.5]
Piana: Mała i trwała. Drobna, biała. Przy "brutalnym nalaniu" początkowo sporo dużych bąbli, które z czasem znikają. [4]
Zapach: Ładny, typowy (poza chmielem) dla grodziskiego. Wyraźna wędzonka, słody, lekko kwaśny plus trochę chmielu. [4.5]
Smak: Słody z wędzonką, lekki kwasek i chmiel. Piwo lekki ale nie wodniste. Niestety chmiel po chwili zdecydowanie dominuje i przesłania wszystkie inne smaki. W posmaku zalegająca mocna trawiasta goryczka. Gdyby nie to, piwo było by super, a tak co najwyżej jest dobre. Chętnie bierze się następny łyk, mimo, że po chwili w ustach dominuje trawiasty chmiel. [4]
Wysycenie: Drobne, trwałe. Początkowo wyraźne, później robi się delikatne. [4.5]
Opakowanie: Starannie wykonane, z podanymi parametrami. Nie przemawia do mnie jednak ta grafika i brak jakiegoś firmowego kapsla. Głowa konia na etykiecie ciężko dostrzegalna. [3.5]
Uwagi: Piwo bardzo dobre, chmielenie złe. W zapachu jest super, chmiel pięknie wzbogaca wrażenia i ładnie się komponuje, ale w smaku trochę masakruje piwo.
Moja ocena: [4.2]To lubię: Czarnków, Krajan, Amber, EDI, Fortuna, BOSS, Lwówek Śląski, Grybów, Jagiełło, Łódź, Browar Na Jurze, GAB, Kormoran, Gościszewo, Konstancin, Staropolski, Zodiak, Zamkowy, Ciechanów
Comment
-
Comment