Piwo gotowe do oceny
Dukla, Wielki Szu
Collapse
X
-
Dukla, Wielki Szu
Volenti Non Fit Iniuria // Białe jest białe, czarne jest czarne, a czerwone jest wredne!
Moje warzenie // Piwny Wojownik
Po co wolność // Żyję w kraju // Żydowskie roszczenia // Jaka róża taki cierń
Etykiety z wypitych piw osobiście: 2605 z 41 krajów. Zagranica: 785 // Polska: 1820Tagi: brak
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Złoty z nieco tajemniczą zawiesiną... [3]
Piana: Biała, bardzo drobna, wysoka i dość trwała. [4]
Zapach: Delikatna sosna, słód i w tle owoce tropikalne. [4]
Smak: Sosnowa goryczka, delikatna acz narastająca, owoce tropikalne zwieńczone cytrusowym, orzeźwiającym akcentem. [4]
Wysycenie: Średniowysokie. [4]
Opakowanie: W stylu browaru, nieco przerysowane, komiksowe. Szulerka odchodzi na całego . [4]
Uwagi: Nie dopłynąłem z tym piwem do Zachodniego Wybrzeża, zostałem gdzieś na Pomorzu Zachodnim . Ale IPA całkiem przyjazna...
Moja ocena: [3.95]
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Bursztynowy, małe zmętnienie. [4]
Piana: Biała, wysoka, trwała, średnio zdobi szkło. [4]
Zapach: Średnio intensywny, sosnowy,owocowy, głównie cytrusy i tropiki. Zalatuje trochę landrynką. [3.5]
Smak: Słodu całkiem sporo jak na ten styl, jednak na całością dominuje żywiczna goryczka z dodatkiem grejpfruta. Końcówka zaczyna trochę zalegać, ale jakoś przyjemnie. [4]
Wysycenie: Średnie. [4]
Opakowanie: Jak zwykle komiksowa etykieta, na której narysowane jest jakieś szemrane towarzystwo... Brak pełnego składu. [4]
Uwagi: Dosyć dobre cytrusowo-żywiczne IPA, jak West Coast za mało wytrawne.
Warka 25.10.2016.
Moja ocena: [3.625]
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: złoty, zamglony. [4]
Piana: średnio wysoka, drobno i średniopęcherzykowa, niezbyt trwała, zostawia lekkie ślady na szkle. [3.5]
Zapach: średnio intensywny, cytrusy i owoce tropikalne. [3.5]
Smak: chmielowy, owocowy, lekka słodowa słodycz i średnio mocna grejpfrutowa goryczka. [4]
Wysycenie: średnie. [4]
Opakowanie: fajna etykieta, goły kapsel, niepełny skład, z którego wynika, że chmielu nie dodano. [3.5]
Uwagi:
Moja ocena: [3.75]
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: złota/pomarańczy lekko zamglony [4]
Piana: jasna obfita początkowo, szybko opadła do minimalnej warstwy, pozostawiając wyraźny ślad na szkle. [4]
Zapach: wybitnie cytrusowy i nieco karmelowy [3.5]
Smak: Słodkawe słody kontrują goryczkę na poziomie średnim. Ponownie kubki smakowe rejestrują owoce cytrusowe i trochę przypraw ziołowych [4]
Wysycenie: średnie poprawia pijalność już i tak wysoką tego piwa. [4.5]
Opakowanie: Ciekawa grafika, kontra bez szału [4]
Uwagi: Ogólnie dobre piwo bez wad z cytrusami na pierwszym planie.
Moja ocena: [3.85]
Comment
-
Comment