Piwo gotowe do oceny
Profesja, Bimbrownik
Collapse
X
-
Profesja, Bimbrownik
Volenti Non Fit Iniuria // Białe jest białe, czarne jest czarne, a czerwone jest wredne!
Moje warzenie // Piwny Wojownik
Po co wolność // Żyję w kraju // Żydowskie roszczenia // Jaka róża taki cierń
Etykiety z wypitych piw osobiście: 2605 z 41 krajów. Zagranica: 785 // Polska: 1820Tagi: brak
-
-
Z pewnością kupię to piwo aby na spokojnie zdegustować. Na Festiwalu bardzo mi smakowało jak wszystkie piwa z Profesji."Nie myśl o tym, że wszystko się kończy. Myśl, że wszystko się dopiero zaczyna. To, co powinno być życiem: spokój, wolność i cisza" M. Hłasko, "Ósmy dzień tygodnia"
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Bursztynowy zmętniony, pewnie bimber niefiltrowany jeszcze... . [4]
Piana: Kremowa, drobna, średniowysoka i niezbyt trwała. [3]
Zapach: Słód z lekkim powiewem torfowo-aptecznym, wyważony. [4]
Smak: Torf jest ciągle, ale w smaku dochodzą także słód i jakieś owoce. Nietypowy, ale... kurczę, smaczny . [4]
Wysycenie: Niezbyt wysokie. [4]
Opakowanie: Tradycyjna etykieta, niestaranny (wydaje się) rysunek bimbrownika (?). Dla mnie, co najwyżej średnie... [3.5]
Uwagi: Piwo niejednoznaczne, 0,33 to za mało, żeby się w nie dobrze wsmakować...
Generalnie smaczne, ale jest jakieś "ale". Ale... nie wiem, jakie... .
Moja ocena: [3.875]
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Ciemnobursztynowy, mętny. [4]
Piana: Wysoka, sama ucieka z butelki, ledwo zdążyłem podstawić szkło. Bardzo trwała, zostaje duży kożuch. [4]
Zapach: Torfowy - słodkawy i gumowy. [4]
Smak: Słodkawy, słodowy, wyraźne torfowe nuty, goryczka niska/średnia, długa, ziołowo-cytrusowa, z ziemistą końcówką. [4]
Wysycenie: Niskie. [4]
Opakowanie: Mała butelka, etykieta standardowa dla Profesji, charakterystyczna, ale trochę paździerzowa [3.5]
Uwagi: Intrygujące, ale dość specyficzne. Gęste, słodowe, a nawet słodkawe, torfowość wyraźna. Z drugiej strony co to za IPA z IBU 35? Zgodnie z oczekiwaniem, nie jest zbyt goryczkowe, choć sama goryczka jest długa i średnio przyjemna. Piana imponująca, ale zwiewa z butelki, dlatego dałem tylko 4.
Moja ocena: [3.975]
Comment
-
-
aromat: przyjemna torfowa wędzonka. Bardzo przyjemna
kolor: ciemnozłoty, lekko mętny
piana: spora. obficie się pieni. Grubopęcherzykowa
smak: Niesamowity. Wędzonka nie jest przesadzona, jak w niektórych piwach. Jest wyczuwalna, ale nie przysłania innych smaków i czuć też słodowość. Goryczka chmielowa prawie niewyczuwalna. Wysokie nagazowanie, ale nie przeszkadza. Jest też lekko słodkie.
Niesamowicie przyjemne. Uwielbiam piwa ze słodym wędzonym torfem i dużo ich już piłem, ale to jest chyba numerem jeden. Bardzo pijalne. I zasłużenie to piwo jest w top50 na rateberze w swojej kategorii . Ale zajebiste piwo. Nie spodziewałbym się tego za 3,20 zł
Najlepsze piwo z Profesji i jedno z 3 najlepszych jakie w tym roku piłem.
9/10
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Bursztyn, słabo przejrzysty, wręcz mętny [3.5]
Piana: Kremowo-brudna, drobna, niska, krótka [3.5]
Zapach: Owoce pestkowe - mirabelki, śliwki. Torfowa wędzonka i trochę jodyny [3.5]
Smak: Słodkawa słodowość przenikająca się z ostrą nutą alkoholową i raczej delikatną torfową. Goryczka znikoma [3]
Wysycenie: Średnie [4]
Opakowanie: Klasyka browaru, dla koneserów stylu [3.5]
Uwagi: Niezły aromat i bardzo zły smak. Większość piwa wypiłem po znacznym ogrzaniu i było po prostu niesmaczne
Moja ocena: [3.325]
Comment
-
Comment