Piwo gotowe do oceny
Zarzecze, [Birbant] Jamarillo California Common
Collapse
X
-
Zarzecze, [Birbant] Jamarillo California Common
Volenti Non Fit Iniuria // Białe jest białe, czarne jest czarne, a czerwone jest wredne!
Moje warzenie // Piwny Wojownik
Po co wolność // Żyję w kraju // Żydowskie roszczenia // Jaka róża taki cierń
Etykiety z wypitych piw osobiście: 2605 z 41 krajów. Zagranica: 785 // Polska: 1820Tagi: brak
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Pomarańczowy, zamglony, lekko opalizujący. [4]
Piana: Średnia, beżowa, umiarkowanie trwała, drobnopęcherzykowa, delikatnie zdobi szkło [3.5]
Zapach: Słodowy, odrobina karmelu i biszkoptów, kwiatowa chmielowość, odrobina tropików. Niezbyt intensywny. [3.5]
Smak: Średnia słodowa podstawa, trochę chlebka, biszkoptu i karmelu, troszkę nut owocowych, kwiatowa chmielowość, niezbyt wysoka goryczka. Treściwe, średnia pełnia, stosunkowo lekkie. [4]
Wysycenie: Trochę ponad średnie, odpowiednie. [4]
Opakowanie: Ładna etykieta z kompletem informacji. [4.5]
Uwagi: Całkiem smaczne piwo, szczególnie jak na jasne dolnej fermantacji. Warka 04.10.2016r.
Moja ocena: [3.8]
-
-
Kto tak szybko poprawił?Volenti Non Fit Iniuria // Białe jest białe, czarne jest czarne, a czerwone jest wredne!
Moje warzenie // Piwny Wojownik
Po co wolność // Żyję w kraju // Żydowskie roszczenia // Jaka róża taki cierń
Etykiety z wypitych piw osobiście: 2605 z 41 krajów. Zagranica: 785 // Polska: 1820
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Piękny bursztyn, równie pięknie opalizuje. [5]
Piana: Biała, średnio pęcherzykowa, wysoka, średnio trwała. Ładnie lepi się do szkła. [4]
Zapach: Ciasteczka, biszkopty, później tropiki, głównie mango i papaja. Cytrusy jeśli już są to na granicy autosugestii i jest to pomelo. Iglaków nie ma. [4]
Smak: Fajnie zbalansowane piwko, drożdżowa i słodowa nuta przyjemnie przeplata się z tą owocową od chmieli. W smaku wyraźnie dochodzi brzoskwinia której nie było w zapachu. Ot, taka przyjemna drożdżówka z owocami. [4]
Wysycenie: Niskie. [4]
Opakowanie: Jakiś gostek z chyba dredami na etykiecie. Dominują kolory: żółty i czerwony, a z boku zielony, czyli jednak reggae. Skład pełny, papier świetnej jakości, kapsel firmowy. [4.5]
Uwagi: Bardzo sympatyczne piwo, pije się szybko i przyjemnie. Trochę dziś za zimno, ale latem z pewnością będzie do orzeźwienia.
Warka 04.10.2016.
Moja ocena: [4.075]
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Złote, opalizujące. [4.5]
Piana: Średniej wielkości, ale dość gęsta i drobna. Redukuje się do równego, cieniutkiego kożuszka. Ładnie znaczy szkło. [4]
Zapach: Biszkoptowo-owocowy - owoce tropikalne z domieszką jakichś innych, wyraźnie słodkich, ale nie mogłem ich dokładnie zidentyfikować. [4]
Smak: Zbożowy, biszkoptowy, delikatnie karmelowe. Na drugim planie przyjemne estry uzupełniane przez tropikalne nuty amerykańskiego chmielu, z nutką jakichś innych słodkich owoców - może to są wspomniane wyżej gruszki?. Goryczka średnia, świetnie wkomponowana. Poza tym na finiszu można wyczuć słabą pikantność. [4]
Wysycenie: Wysycenie minimalnie poniżej średniej. [4.5]
Opakowanie: Etykieta ładna, przejrzysta i czytelna, z kompletem informacji. Podoba mi się. [5]
Uwagi: Data przydatności: 10.10.2016 r.
Moja ocena: [4.1]Chmielnik Jakubowy - blog o piwie:
http://www.chmielnik-jakubowy.pl
https://www.facebook.com/chmielnik.jakubowy/
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Ciemnobursztynowy, mętny. [4.5]
Piana: Niska, szybko opada, zostaje niewielki kożuch. [3.5]
Zapach: Cytrusy, owoce tropikalne. [4]
Smak: Cytrusowy, melonowy, lekka siarka, goryczka cytrusowo-pestkowa, średnia, dość długa. [4.5]
Wysycenie: Średnie. [4]
Opakowanie: Estetyczne, przejrzyste, rzuca się w oczy. Kapsel firmowy. Ok. [4]
Uwagi: Wyraźnie owocowe piwo, całkiem przyjemne, choć goryczka może wydawać się zbyt długa. Szkoda, że zaplątała się tam ta siarkowa nuta. Ogólnie ok, polecam.
Moja ocena: [4.175]
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Pomarańcz i złoto, lekka opalizacja. [4.5]
Piana: Drobna, bujna po nalaniu, opada do szczelnej warstwy, bardzo wyraźnie oblepia szkło. [4.5]
Zapach: Intensywna sosna i cytrusy w postaci skórki pomarańczy, miąższu grejpfruta, lżejszy, orzeźwiający, melonowy akcent i świeżo przecięta papaja. Trochę herbaty. Słód dodaje od siebie karmel. [4]
Smak: Pestkowa goryczka, cytrusowy kwasek, karmelowo-tropikalna słodycz. [4]
Wysycenie: Zbyt wysokie, siada na żołądku i sprzyja bekowym koncertom. [3.5]
Opakowanie: Kolorowa eta dobrego wykonania, artystycznie mija się z moim gustem. Informacje o składzie i miejscu warzenia są, birbantowy kapsel. [3.5]
Uwagi: 22.01.17
Przyznam bez bicia, że biszkopt umknął moim zmysłom, jeśli jakiś się tam znajdował.
Przyzwoite piwo.
Moja ocena: [4.025]
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: bursztynowy, zmętniony [4.5]
Piana: jasna początkowo obfita z drobnych i średnich pęcherzyków, opadła z czasem do minimalnej warstwy [3.5]
Zapach: z butelki – słodkie owoce tropiku: marakuja, mango, brzoskwinia itp. W szkle czuć tez słodkawe słody z karmelkiem i biszkoptem na czele plus słodkie owoce i na finiszu kwiatowe/ziemiste nuty. Jest słodko. [4]
Smak: Mdląca wręcz słodycz pokryta została średnią goryczką w nucie ziołowej i cytrusowej. Słodycz w nucie karmelu, toffi (?!) i biszkoptu. [3]
Wysycenie: średnie, pijalność średnia do niskiej [3.5]
Opakowanie: Kolory fajne, wzór na etykiecie taki se, info dobre [3.5]
Uwagi: Ogólnie przyjemny aromat ale mało ciekawy smak, zbyt słodki.
Moja ocena: [3.525]
Comment
-
Comment