Piwo gotowe do oceny
Wąsosz, [Setka] Redneck SH Citra Pils
Collapse
X
-
Wąsosz, [Setka] Redneck SH Citra Pils
Volenti Non Fit Iniuria // Białe jest białe, czarne jest czarne, a czerwone jest wredne!
Moje warzenie // Piwny Wojownik
Po co wolność // Żyję w kraju // Żydowskie roszczenia // Jaka róża taki cierń
Etykiety z wypitych piw osobiście: 2605 z 41 krajów. Zagranica: 785 // Polska: 1820Tagi: brak
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Złoty, mętny. [5]
Piana: Niezbyt wysoka i niezbyt trwała, ale poza tym ładna, biała, drobna. [3]
Zapach: Cóż... To piwo pachnie po prostu jak citra. Czuć, że nie żałowano chmielu; spod niego przebija się jednak aromat słodowy. [4.5]
Smak: Smak jest nieco mniej przyjemny i złożony, niż aromat - cóż, smakuje jak citra, ale brakuje mi tu jakiejś kontry, jakiegoś innego smaku - chlebowego, zbożowego. Piwo dalej jest przyjemne, ale w życiu bym nie powiedział, że to pils... Smakuje bardziej jak APA. Mocno orzeźwiająca i przyjemna. [4]
Wysycenie: Wysokie, fajnie. [5]
Opakowanie: Skład dokładny, informacje ładnie podane, eta nawet nawet. [4.5]
Uwagi: Smaczne, ale zbyt jednowymiarowe jak dla mnie.
Moja ocena: [4.2]
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Złoty. Różni się tym od pitego wcześniej SH Cascade Pils, że w butelce są widoczne jakieś niezidentyfikowane obiekty lata... ups, pływające oczywiście. [4]
Piana: Ładnie zdobi szkło, ale jest mało trwała. [3]
Zapach: Wyraźnie bardziej intensywny niż w SH Cascade, ale podobnie mało złożony. Cytrusy są tu bardziej wyraziste i wyczuwalne nie tylko w postaci grejpfruta, ale także tych kwaśniejszych, czyli cytryny i limonki. Słód odczuwalny na granicy autosugestii. [4]
Smak: Tu słodu brakuje jeszcze bardziej. Goryczka jest wybitnie cytrusowa, bez żadnych iglaków, ziół i innych takich oraz wysoka, a nawet trochę zalegająca. [3.5]
Wysycenie: Średnie. [4]
Opakowanie: Różni się od SH Cascade Pils kolorem, tu jest więcej zieleni i słusznie. [4]
Uwagi: Rzeczywiście, jak pisał Wojtek, piwo jest jednowymiarowe, ale takie są w większości SH. Niemniej piwo orzeźwiło i piło się przyjemnie.
Warka 30.10.2016.
Moja ocena: [3.7]
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: złoty, leciutko zamglony z widocznymi pod światło drobinkami drożdży i chmieli [3.5]
Piana: jasna z drobniutkich pęcherzyków, opadła z czasem do minimalnej warstwy, tworząc lacing na szkle. [4.5]
Zapach: Aromat z butelki to głównie chmiele cytrusowo-tropikalne i niestety na szczęście krótko zapach starej skarpety. Po przelaniu do szkła czuć również słody i ponownie bukiet aromatycznych chmieli Citry – owoce tropiku, cytrusy ala grejpfrut i pomarańcza. Niestety po ogrzaniu znów wyłazi stara skarpeta. Na szczęście przykryta jest ulatniającym się aromatem chmielu [3.5]
Smak: piwo jest orzeźwiające, nieznacznie słodkie z kwaskiem na finiszu. Goryczka wyraźna, od pierwszego łyku, szlachetna grejpfrutowo-ziołowa, delikatnie zalega na języku i podniebieniu [4]
Wysycenie: Wysokie do średniego [4.5]
Opakowanie: Ładna grafika, bogata informacja. [4.5]
Uwagi: W miarę udany pils tylko coś z tym chmielem nie tak.
Moja ocena: [3.9]
Comment
-
-
American Pils (single Hop citra pils) 4.5 % alk.
53 IBU
11 % BLG
Warka: 30/10/2016 pite 28/10/2016 czyli na finiszu daty
Bardzo dobry amerykański pilsik. Rześki, lekki i świetnie gasi pragnienie. Nie jest jakiś wybitnie skomplikowany, ale na szybkie i niezobowiązujące spożycie jest w sam raz.
Niefiltrowane, pasteryzowane.
Comment
-
Comment