Piwo gotowe do oceny
Pracownia Piwa, 500!
Collapse
X
-
Pracownia Piwa, 500!
Volenti Non Fit Iniuria // Białe jest białe, czarne jest czarne, a czerwone jest wredne!
Moje warzenie // Piwny Wojownik
Po co wolność // Żyję w kraju // Żydowskie roszczenia // Jaka róża taki cierń
Etykiety z wypitych piw osobiście: 2605 z 41 krajów. Zagranica: 785 // Polska: 1820Tagi: brak
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: czarne [5]
Piana: beżowa, drobna, za szybko opada do niczego, po jakimś czasie nie ma ani jednego bąbelka, skandal, już mózgotrzepy z Jabłonowa miały lepszą pianę.... [2]
Zapach: delikatny, palono-czekoladowy [3.5]
Smak: pełne, treściwe, lekka goryczka na równi z palonością okraszoną gorzką czekoladą i odrobiną soli, wszystkie smaki dobrze ze sobą współgrają [4]
Wysycenie: odrobinę za dużo [4.5]
Opakowanie: pite w knajpie, szkło gładkie, bez żadnego logo, wafle innego browaru [2.5]
Uwagi: Smaczne piwo ale brakuje mu kilku rzeczy, podstawowe pytanie - gdzie jest piana? Pite w Piwnej Sprawie
Moja ocena: [3.625]Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl
-
-
W wersji butelkowej piana jak śmietana , która stopniowo opada do półcentymetrowej warstewki, ładnie koronkując na szkle. Potężne uderzenie kawy i gorzkiej czekolady, wspartej przez paloność oraz nuty słone ( sól morska ? ) i kwaskowe. Pełne, dobrze zbalansowane, szybko znika ze szkła. BrawoOchotnicza Straż Piwna
BAZA = 7446
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Czarne, klarowne. [5]
Piana: Średniobfita, drobna, szybko opada. [3.5]
Zapach: Ciemne słody, trochę kawa, lekkie utlenienie. Przyjemny. [4]
Smak: Wytrawne, treściwe, ciemnosłodowe, wyraźniej utlenione niż w aromacie. Chwilę po przełknięciu czuć smak, a raczej aromat soli; nie słoność, a właśnie sól. [3.5]
Wysycenie: Średnio-niskie. [4]
Opakowanie: Proste do bólu, ale ładne. [4]
Uwagi: Nawet dobre, ale raczej jako ciekawostka, nie do powtórzenia. Sól faktycznie wyczuwalna.
Moja ocena: [3.8]
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: ciemny brąz, nieprzejrzysty. [5]
Piana: średnio wysoka, beżowa, drobna, niezbyt trwała, ładnie zdobi szkło. [3.5]
Zapach: średnio intensywny, przyjemny, słodowy, kawa, nuty palone, lekki kwasek. [4]
Smak: słodowy, początkowo wyczuwalna sól, potem czekolada i lekka paloność, a sól zanika. Jest lekka i przyjemna goryczka. Piwo jest treściwe, dobrze pijalne, na finiszu wytrawne, smaczne. [4]
Wysycenie: niskie. [4.5]
Opakowanie: przeciętna etykieta, goły kapsel, niepełny skład. [2.5]
Uwagi:
Moja ocena: [3.95]
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Czarny, nieprzejrzyste. [5]
Piana: Gęsta, beżowa, długo się utrzymuje i oblepia szkło. [4.5]
Zapach: Czekolada, zboże, ziemia. Intensywny, przyjemny. [4.5]
Smak: Gęste, słonawe już na wstępie. Gorzka czekolada. Goryczka czekoladowa, średnio intensywna. Słony posmak. [4.5]
Wysycenie: Niskie, OK. [4.5]
Opakowanie: Zgrabna eta, niedokładny skład. [4]
Uwagi: Warka 3.10.16 Bardzo fajne. Dobre proporcje słoności - wyczuwalna ale nie przeszkadza.
Moja ocena: [4.5]Last edited by Dzoshu; 2016-06-02, 20:17.
Comment
-
-
Pracownia Piwa: 500!
Ekstrakt: 18.0% wag. | Alkohol: 7.4% obj. / 5.55% wag
Piana obfita małe i średnie oczka dość trwała. Kolor czarny nieprzejrzysty. Aromat kawa, mleczna czekolada, palone słody, słodki przyjemny. Smak wyraźnie słone, orzechy włoskie, gorzka czekolada, palone słody, lekkie utlenienie, piwo pełne słodycz skontrowana solą i wyraźnym zielonym łodygowym chmieleniem. Ciekawe piwo, coś innego warto spróbować, nie koniecznie powtórzyć.Również tutaj
https://www.instagram.com/adam_slodowy_to_ja/
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Czarny i już. [4]
Piana: Beżowa, bardzo drobna, niezbyt wysoka i niezbyt trwała. [3.5]
Zapach: Słód, karmel palony, kawa i czekolada. Jak może pachnieć sól? [4]
Smak: Wytrawny, nawet nieco ostry. Kawa i czekolada (obie gorzkie), ślad suszonych owoców daleki... [4]
Wysycenie: Niskie. [4]
Opakowanie: Chmielarnia, pokal lokalu, bez wafelka. Nota uśredniona w zasadzie. [3.5]
Uwagi: Fajne piwo, smaczne, ale po raz kolejny potwierdzam, że u mnie Bałtyk rules w temacie porterów (w temacie mórz niekoniecznie już... ).
Moja ocena: [3.925]
Comment
-
-
Kolega trzymał w temperaturze pokojowej i miał szczęście, że mu nie wybuchło. Piliśmy ponad miesiąc po terminie (warka do 05 04 2017) - lekki gushing, a piana tak obfita i gęsta, że można by ją jeść łyżeczką. Nie wiem skąd, ale w zapachu wyraźna wędzonka. Intensywna kwaśność i duże wysycenie uświadamia, że piwo za długo przeleżało. W smaku kawa po turecku pita z solniczki (słoność nie daje uczucia pełni, nawet trochę piecze). 3/5Last edited by GSE; 2017-07-30, 17:17.
Comment
-
Comment