Piwo gotowe do oceny
Pracownia Piwa, [Pracownia Piwa][Kingpin] From Dusk
Collapse
X
-
Pracownia Piwa, [Pracownia Piwa][Kingpin] From Dusk
Volenti Non Fit Iniuria // Białe jest białe, czarne jest czarne, a czerwone jest wredne!
Moje warzenie // Piwny Wojownik
Po co wolność // Żyję w kraju // Żydowskie roszczenia // Jaka róża taki cierń
Etykiety z wypitych piw osobiście: 2605 z 41 krajów. Zagranica: 785 // Polska: 1820Tagi: brak
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Podchodzi pod nieprzeniknioną czerń [4.5]
Piana: Beżowa z drobnych pęcherzy opadła do malej warstwy [4]
Zapach: Złożony - palone słody i cytrusowe nuty limonki oraz trawy cytrusowej. [4.5]
Smak: lekko wodnisty, palone słody z kwaskiem, kawą i czekolada kontra cytrusy, goryczka chmielowa i pikantność od imbiru. Piwo jest wytrawne i tylko minimalnie słodkie. [4]
Wysycenie: niskie - optymalne [4.5]
Opakowanie: Poprawne,z dobrym info [4]
Uwagi: Ogólnie bardzo dobre, a przede wszystkim udane jak na eksperyment – piwo w stylu robust porter, choć nieco od tegoż stylu odbiegające.
Moja ocena: [4.225]
-
-
FDP 2016
W zapachu trawa cytrynowa. W smaku czuć też trawę, a na finiszu przyjemna paloność z czekoladą. Jest spoko. Smakuje mi. Chyba głównie zajeżdża trawą, co niezbyt mi się podoba. Podoba mi się paloność, która pojawia się na finiszu.
6/10
gatunek: robust porter z imbirem, trawą cytrynową i skórką cytryny
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Ciemnobrunatny. [5]
Piana: Niezbyt wysoka, średnio trwała. [3]
Zapach: Wyraźnie czekoladowy z nutą cytryny. Fajny. [4]
Smak: Kiedyś na afterze po granym przeze mnie koncercie upiła się dwoma piwami nieletnia wówczas koleżanka; żeby ją otrzeźwić dawaliśmy jej kawę z cytryną. Smak przypominał to, z czym mamy do czynienia tutaj: wyraźnie kwaskowaty, kawowy, chociaż pojawia się też delikatna czekolada. Całość jest dosyć wodnista, co w połączeniu z rzeczonym kwaskiem sprawia wrażenie, jakby piwo było zalane gazowaną wodą mineralną. Lekka pikantność od imbiru. [4]
Wysycenie: Za wysokie. [4]
Opakowanie: Mało interesujące. [3.5]
Uwagi: Nie było złe, ale od tak wielkich "firm" oczekuje się znacznie więcej...
Moja ocena: [3.925]
Comment
-
-
Robust Porter + zest i sok z limonki, imbir, trawa cytrynowa
6.4 % alk. [abv.]
35 IBU
16.6 % BLG
Warka 10/07/2016
Pite 14.08.2016
Mocno palne wręcz ręcz znajduję nuty wędzone. Wyczuwalna nuta limonki znana ze Sprite. Lekka pikantność z imbiru. Bardzo wyraźna gorzka czekolada i czarna kawa. Bogate i treściwe. Pomimo "lekkiego" przejechania daty jest bardzo smaczne i tylko leciutko przegazowane.
Bardzo dobra robota procentuje nawet w piwach niepasteryzowanych i sporo po dacie. Polecam.
Comment
-
Comment