Piwo gotowe do oceny
Stary Browar Rzeszów, Whiskey Stout
Collapse
X
-
Stary Browar Rzeszów, Whiskey Stout
Volenti Non Fit Iniuria // Białe jest białe, czarne jest czarne, a czerwone jest wredne!
Moje warzenie // Piwny Wojownik
Po co wolność // Żyję w kraju // Żydowskie roszczenia // Jaka róża taki cierń
Etykiety z wypitych piw osobiście: 2605 z 41 krajów. Zagranica: 785 // Polska: 1820Tagi: brak
-
-
16.5% ekstraktu, 7% alk
Stout z dodatkiem płatków z beczek po Whiskey i Shery Oroloso.
12zł za 0,4l
Stary browar rzeszowski.
Całkiem smaczny.
Nie wodnisty, bardziej pół słodki stout. Mocno czuć "beczki". Słodycz od wanili, troszkę migdałów. Czuć alkohol, ale ten z "beczek" Taki lekko likierowy "FES"
Nie wybitny, lecz jak na restauracyjne warunki jest bardzo dobrze, o czym świadczy, że wypiłem dwa z rzędu.
Reszta oferty w porównaniu do tego stoutu jest "nudna".
Fotkia
-
-
Jeśli dobrze kojarzę to piwo tzw. specjalne. Czyli będzie, aż się skończy to co uwarzyli.
Później uwarzą coś innego. Raz to jest dyniowe, ryżowe, witek, ciemne z czymś tam itp.
Ten stout jest chyba też dostępny w bączku 0,33l, ale nie wiem ile postoi w lodówce. Dawali kiedyś datę ok. miesiąca, ale to było jak lali z "partyzanta" wprost do butelki. Obecnie nie wiem czy w końcu kupuli sprzęt do rozlewu i te sprawy.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Prusak Wyświetlenie odpowiedziPytałem, bo ile razy przejeżdżam przez Rzeszów, to albo nie ma "specjalnego" akurat, albo jest takie, które mi nie podchodzi. Tego akurat bym spróbował.
Sezonowe czyli specjalne i tylko jedno warzenie chyba to ilości słabe.
Goni się najwięcej ciemnego i pilsa plus deski.
Ten whiskey stout był dość ciekawy i z chęcią był go wypił na spokojnie w domu.
Głupim, bo nie kupiłem bączka na wynos.
Comment
-
Comment