Piwo gotowe do oceny
Ciechanów, Ciechan Słodowe
Collapse
X
-
Ciechanów, Ciechan Słodowe
Volenti Non Fit Iniuria // Białe jest białe, czarne jest czarne, a czerwone jest wredne!
Moje warzenie // Piwny Wojownik
Po co wolność // Żyję w kraju // Żydowskie roszczenia // Jaka róża taki cierń
Etykiety z wypitych piw osobiście: 2605 z 41 krajów. Zagranica: 785 // Polska: 1820Tagi: brak -
Ocena z ARTomatu
Kolor: brudno-żółty, można powiedzieć, że "żytni" [5]
Piana: ecru, drobna, dość zwarta i gęsta, utrzymuje się do samego końca [3.5]
Zapach: leciutki, zbożowy [3.5]
Smak: pełne, treściwe, wręcz gęste, lekka goryczka i dominujące w smaku zbożowe akcenty, podobne do piw żytnich, w tych smakach momentami na pierwszy plan zaczyna się wydobywać typowa dla piw słodowych słodkawość, jednak nie jest ona nachalna [4.5]
Wysycenie: bez zarzutu [5]
Opakowanie: kolejna etykieta w klimacie z Ciechana, firmowy kapsel [4.5]
Uwagi: Bardzo smaczne piwo
Moja ocena: [4.1]Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl -
Ocena z ARTomatu
Kolor: Jasne złoto, pięknie klarowne. [5]
Piana: Coś słaba, a szklankę wymyłem. Średnio pęcherzykowa, do ścianki szkła lepi się jednak świetnie, prawie tak samo jak politycy do koryta. [3]
Zapach: Wybitnie słodowy, następnie karton niczym z Połczyna i lekkie zioła od chmielu. [2.5]
Smak: Tu zaskoczenie trochę, bo piwo jest sympatycznie słodowe i nie ciężkie. Goryczka wyczuwalna, ale lekka i głównie w postaci ziół i trawy. [3.5]
Wysycenie: Dzięki Bogu niskie. [4]
Opakowanie: Typowy Ciechan, brawo za konsekwencję. [4]
Uwagi: Pan Marek Jakubiak niech zostawi politykę. Nowe piwo przeciętne, a stare inne coraz słabsze.
Warka 11.07.2016.
Moja ocena: [3.225]Comment
-
Pewnie się tu wielu osobom narażę, ale to piwo smakuje mi jak dobre warki Sarmackiego... I pod względem zapachu, jak i smaku oraz nawet zawartości alkoholu
Nie jest to zbyt udany wypust Ciechana.Ale nie o tym, bo to u Was, nie u mnie
Ale nie o tym, bo to u Was, nie u mnie...
EBE EBEComment
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Złote, klarowne. [5]
Piana: Niska i nietrwała. [2]
Zapach: Mocno słodowy, lekka spalenizna. [3.5]
Smak: No tak. Piwo jest mocno słodowe, zbożowe, chlebowe. Dosyć ciężkie. Goryczka niska. Pojawia się delikatny smak karmelowy, a także chleb razowy. Niemniej całość mnie do siebie nie przekonuje - dla mnie jest za słodkie i zbyt płaskie. [3.5]
Wysycenie: Niskie, do ciężkiego piwa pasuje. [5]
Opakowanie: Jak inne Ciechany. [4]
Uwagi: Czym to się różni od marcowego?
Moja ocena: [3.525]Comment
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Jasnozłoty klarowny. [4]
Piana: Biała, drobna, średniowysoka i średniotrwała. [3.5]
Zapach: Lekki słód, ale przede wszystkim jakaś chemia..., fenole, rozpuszczalniki... . [2.5]
Smak: Lekka goryczka, na początku OK, ale po chwili znowu posmaki chemiczne, fenolowe, palące... [2.5]
Wysycenie: Wysokie. [4]
Opakowanie: Wzornictwo w stylu Ciechana. Niskiej jakości papier, eta po wyjęciu z lodówki wygląda jak "ręce praczki". Na szyjce wieloznaczne hasło "Sercem za naszymi" na tle konturu Polski. Kapsel browaru. [3]
Uwagi: Hm, dawno nie piłem piwa z Ciechanowa. I chyba znowu zrobię sobie długą przerwę...
Moja ocena: [2.775]Comment
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Jaśniejszego bursztynu, przejrzysty z drobinkami. [4]
Piana: Niziutka, znika w trymiga, ale nie całkowicie... pozostawiła smużkę na szklance, do końca w postaci cienkiej obwódki z szczątkową mgiełką w środku. [1.5]
Zapach: Wybitnie słodowy. Czuć przypieczoną skórkę chleba, trochę zbóż i lekki karmel. [3.5]
Smak: Słodowy, chlebowy, zbożowy i lekko karmelowy. Goryczka niska. [3.5]
Wysycenie: Wysokie, do końca. [5]
Opakowanie: Firmowa butelka, etykiety w stylu znanym z innych Ciechanów, kapsel firmowy. [3.5]
Uwagi: Warka 21.08.2016/7N, wypite 24.07'16. Niezłe, nie było za słodkie, przypomina marcowe piwa. **201**
Moja ocena: [3.4]Comment
-
Bardzo mi to piwo podeszło. Wybitnie słodowe i treściwe, ale nie słodkie! W tle wyczuwalne nuty chlebowe i zbożowe - tak jak lubię. Dodatkowo ładna ciemno złota barwa. Piana nie jest imponująca, ale utrzymuje się do opróżnienia szklanki i pozostawia lacing. Nagazowanie w normie.Comment
-
Chyba obecnie najlepsze ze stołowych piw Ciechana, a na pewno najmniej wodniste.
Bardzo przyjemna głęboka zbożowa słodowość zarówno w smaku jak i aromacie.
Taka ulepszona wersja poprzednika czyli Ciechana Mocnego, który pod koniec istnienia na rynku walił już tylko landrynkową słodyczą.
Pita warka- 02.06.17.Comment
-
Warka: 11/06/2017 pite 19/06/2017
Tak jak jest napisane. Słodowe i tyle.
Na finiszu niestety pustka. Do tego czuć lekką metaliczną nutę.
Dużym plusem jest wysycenie. Bardzo aksamitne w odbiorze.
Alkohol dobrze ukryty. I tyle.
Jednorazowy zakup.
Z przeceny za 1,59zł i tyle "wartało" za samą gładkość w nasyceniu i brak odczucia % w smaku
fot.Comment
-
Comment
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: ładny, miedziano-miodowy [4.5]
Piana: gęsta, ale nie utrzymuje się zbyt długo [4]
Zapach: przyjemny, słodowo-chmielowy [4.5]
Smak: słodowo-bananowy z nutą karmelu [4]
Wysycenie: prawidłowe [4.5]
Opakowanie: takie sobie, jest ważna informacja dla osób żyjących w zgodzie z naturą dotycząca butelki, tutaj akurat zwrotna, brak podanej temperatury spożycia [4]
Uwagi: Naturalne piwo do picia (nie unijne). Apel do browaru o nowe kapsle (najlepiej serie), to będziemy kupować więcej waszego piwa.
Moja ocena: [4.225]Comment
-
Comment
Comment