Piwo gotowe do oceny
Gryf, [Piwowarownia] Pożegnanie Korporacji
Collapse
X
-
Gryf, [Piwowarownia] Pożegnanie Korporacji
Volenti Non Fit Iniuria // Białe jest białe, czarne jest czarne, a czerwone jest wredne!
Moje warzenie // Piwny Wojownik
Po co wolność // Żyję w kraju // Żydowskie roszczenia // Jaka róża taki cierń
Etykiety z wypitych piw osobiście: 2605 z 41 krajów. Zagranica: 785 // Polska: 1820Tagi: brak -
Ocena z ARTomatu
Kolor: Czarny, nieprzejrzyste. [4.5]
Piana: Gęsta, dość długo się utrzymuje, oblepia szkło. [4]
Zapach: Z butelki coś nieprzyjemnego ale po przelaniu do szkła się ulotniło. Czekolada, kawa, suszone owoce. Pachnie dobrze. [4]
Smak: Gładka konsystencja, umiarkowanie słodkie. Czerwone owoce, kawa. Goryczka czekoladowa, długa ale nie przesadzona. Alkohol rozgrzewa przy przełykaniu. [4]
Wysycenie: Średnie, OK. [4.5]
Opakowanie: Oszczędna etykieta, dokładny skład. [4]
Uwagi: Warka 12.2017 Poprawne, smaczne. Na leżak - przydałoby się trochę nut utlenienia.
Moja ocena: [4.05]Last edited by Dzoshu; 2016-12-12, 00:24. -
Ocena z ARTomatu
Kolor: czarny, nieprzenikniony [5]
Piana: beżowa ze średnich i drobnych pęcherzy, opadając do minimalnie warstwy niezbyt ładnie dla oka dziurawiła. [4]
Zapach: palonych i ciemnych słodów w nucie gorzkiej kawy i czekolady. Są też suszona śliwka i praliny. W tle przyprawa ziołowa i alkoholowo-likierowa. Całość niezbyt intensywna. [3.5]
Smak: smaku intensywnie gorzka czekolada i kawa z ekspresso z finiszowym kwaskiem. Goryczka średnia – ziołowa i palona. Alkohol wyczuwalny poprzez szczypanie w jamie gębowej i ogrzewanie przewodu pokarmowego. [3.5]
Wysycenie: jak na RIS średnie, trochę drażni [3.5]
Opakowanie: Minimalistyczne, estetyczne, dobre info. [4]
Uwagi: RIS wyrazisty, palony, ale też przez to jednowymiarowy.
Moja ocena: [3.65]Comment
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Ciemnobrunatny/czarny, nieprzejrzysty. [4]
Piana: Niziutka, nalewana na siłę, zostaje mikroskopijny kożuch. [3]
Zapach: Czekoladowy, słodki, likierowy. [4]
Smak: Słodki, likier czekoladowy, pralinki, nuty palone, alkohol lekko wyczuwalny. Czuć beczkę. [4.5]
Wysycenie: Niskie. [4.5]
Opakowanie: Nic specjalnego, ale ujdzie. [3.5]
Uwagi: Mocno czekoladowy, pralinkowy RIS. Nie jest przesadnie palony. Alkohol niestety trochę czuć, ale w umiarkowany sposób. Beczka wyczuwalna, ale w taki "standardowy", burbonowy sposób, pod postacią wanilii. Dobre, polecam. Data rozlewu: 14.09.2017.
Moja ocena: [4.1]Comment
Comment