Piwo gotowe do oceny
Reden Świętochłowice, Yellow U-Boot
Collapse
X
-
Reden Świętochłowice, Yellow U-Boot
Volenti Non Fit Iniuria // Białe jest białe, czarne jest czarne, a czerwone jest wredne!
Moje warzenie // Piwny Wojownik
Po co wolność // Żyję w kraju // Żydowskie roszczenia // Jaka róża taki cierń
Etykiety z wypitych piw osobiście: 2605 z 41 krajów. Zagranica: 785 // Polska: 1820Tagi: brak
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Słomkowy, obficie zmętnione. [3.5]
Piana: Śnieżna, raczej złożona z grubych pęcherzyków, średnio trwała, zostawia odrobinę śladu na szkle. [3]
Zapach: Słabo wyczuwalny, trochę pomarańczy, kwiaty, lekki iglak, a także niestety kiszona kapusta. [3]
Smak: Piwo jest gładkie, czego zasługą jest pewnie owies i ryż w składzie, lekko słodkie i również z lekką goryczką, ale odrobinę zalegającą. Zioła, lekka pestka i łodyga, która to właśnie zalega w kąciku ust. Jest trochę kwasku i jest to raczej jedyny niuans od pszenicy. [3.5]
Wysycenie: Za niskie. [3]
Opakowanie: Odpowiednia nazwa i rysunek na etykiecie do tego co jest w składzie, czyli chmielu Yellow Sub. Mamy tu narysowany niemiecki U-Boot w żółtym kolorze. Etykieta z charakterystycznymi dla Redena wycięciami. [4.5]
Uwagi: Nowe niemieckie chmiele w połączeniu z pszenicą jakoś mi nie podeszły. Zrobię jednak jeszcze kolejne podejście.
Warka 15.10.2016.
Moja ocena: [3.3]
-
Comment