Reden Świętochłowice, Yellow U-Boot

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • dyczkin
    Major Piwnych Rewolucji
    • 2011.05
    • 3657

Reden Świętochłowice, Yellow U-Boot

Piwo gotowe do oceny
    Volenti Non Fit Iniuria // Białe jest białe, czarne jest czarne, a czerwone jest wredne!

Moje warzenie // Piwny Wojownik

Po co wolność // Żyję w kraju // Żydowskie roszczenia // Jaka róża taki cierń

Etykiety z wypitych piw osobiście: 2605 z 41 krajów. Zagranica: 785 // Polska: 1820
  • DariuszSawicki
    Major Piwnych Rewolucji
    🍼
    • 2012.08
    • 2869

Ocena z ARTomatu

Kolor: Słomkowy, obficie zmętnione. [3.5]
    Piana: Śnieżna, raczej złożona z grubych pęcherzyków, średnio trwała, zostawia odrobinę śladu na szkle. [3]
    Zapach: Słabo wyczuwalny, trochę pomarańczy, kwiaty, lekki iglak, a także niestety kiszona kapusta. [3]
    Smak: Piwo jest gładkie, czego zasługą jest pewnie owies i ryż w składzie, lekko słodkie i również z lekką goryczką, ale odrobinę zalegającą. Zioła, lekka pestka i łodyga, która to właśnie zalega w kąciku ust. Jest trochę kwasku i jest to raczej jedyny niuans od pszenicy. [3.5]
    Wysycenie: Za niskie. [3]
    Opakowanie: Odpowiednia nazwa i rysunek na etykiecie do tego co jest w składzie, czyli chmielu Yellow Sub. Mamy tu narysowany niemiecki U-Boot w żółtym kolorze. Etykieta z charakterystycznymi dla Redena wycięciami. [4.5]
    Uwagi: Nowe niemieckie chmiele w połączeniu z pszenicą jakoś mi nie podeszły. Zrobię jednak jeszcze kolejne podejście.
    Warka 15.10.2016.

Moja ocena: [3.3]

Comment

Related Topics

Collapse

• dadek
      Chorzów-Batory, Inwalidzka 26, Browar Reden
      dadek
      21.06.2023 na zaproszenie głównego piwowara Pawła Fityki miałem okazję odwiedzić nowy browar Reden. Sąsiaduje przez ulicę z zajezdnią tramwajową więc by tu trafić trzeba wysiąść na przystanku Chorzów-Batory Zajezdnia i iść wzdłuż jej ogrodzenia podziwiając stacjonujące tu tramwaje....
      2023-08-20, 19:00
    • darekd
      Reden Chorzów, Pils Klasyczny
      darekd
      Producent: Grupa Reden Chorzów. 12% ekstr., 4,8% alk.

Aromat - na początku łodygowe zielsko od polskich chmieli. Szybko się ulatnia i zostają leciutkie drożdże, zielsko i ciut słodu
      Piana - zdecydowanie wysoka, szybko większe bąble i opadanie do trwałego kożuszka
      ...
      2023-09-11, 23:01
    • ART
      Wielkie uaktualnienie 2015 - Reden Świętochłowice, Świętochłowice ul. Sztygarska 27
      ART
      Kolejny rok z rzędu...

Z racji mnogiej liczby piw w bazie danych i w tym roku czeka nas podsumowanie poprawności listy piw branych pod uwagę m.in. w Plebiscycie na Piwo Roku, komentarze też mi posłużą do uporządkowania spraw w BrowarBizie, zatem liczę na owocną współpracę...
      2014-12-18, 22:50
    • darekd
      Reden Chorzów, Double Foreign Extra Stout
      darekd
      Ekstr. 19%
      Alk. 7,7% alk.

Aromat - kawowa paloność, czekolada
      Piana - beżowa, umiarkowanie wysoka, umiarkowana trwałość, na dłużej niewiele zostaje
      Barwa - smolista
      Wysycenie - umiarkowane, musujące
      Smak - początkowo wyraźna paloność, potem coraz...
      2023-12-05, 01:59
    • Shedao
      Koniec Browaru Reden Świętochłowice?
      Shedao
      Oto jaką wiadomość zamieścili dziś na swoim Facebooku:

Właśnie dojeżdżamy do Wrocławia na Wrocławski Festiwal Dobrego Piwa, ale niestety to nasz ostatni festiwal - żegnamy sie z wami, niechętnie ale niestety to prawda.
      W piątek planujemy oficjalne pożegnanie z cała ekipą
      ...
      2016-06-09, 17:11
    • Loading...
    • Koniec listy.
    Przetwarzanie...