Piwo gotowe do oceny
Browar Kociewski, Bok Kociewski
Collapse
X
-
Browar Kociewski, Bok Kociewski
Volenti Non Fit Iniuria // Białe jest białe, czarne jest czarne, a czerwone jest wredne!
Moje warzenie // Piwny Wojownik
Po co wolność // Żyję w kraju // Żydowskie roszczenia // Jaka róża taki cierń
Etykiety z wypitych piw osobiście: 2605 z 41 krajów. Zagranica: 785 // Polska: 1820Tagi: brak
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Średniomocnej herbaty, klarowny. [4]
Piana: Kremowobiała, drobna, średniowysoka i średniotrwała. [3.5]
Zapach: Karmel, orzechy, ślad winny, całkiem w porządku . [4]
Smak: Goryczka z podbiciem orzechów, daleko suszone owoce, dość wytrawny. Troszeczkę wyłazi alko... [3.5]
Wysycenie: Średnie. [4]
Opakowanie: Deska degustacyjna w browarze, gołe flakoniki na tacce. [3]
Uwagi: Niezły koźlak, nie bardzo rozumiem, czemu jest opisany jako piwo ciemne.
Być może to nie piwo medalowe, ale mamy tak mało koziołków... Szkoda, że jeszcze nie ma go na wynos. Być może dlatego, że robił dość "młode" wrażenie.
Moja ocena: [3.7]
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Pancernik Wyświetlenie odpowiedziSzkoda, że jeszcze nie ma go na wynos.
moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot
Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Pendragon Wyświetlenie odpowiedziJuż, a nie jeszcze. Był, ale zrezygnowali z tego.
Comment
-
-
Kurde, dzięki Pendragonowi (dzięki - raz jeszcze ) miałem okazję raz jeszcze (raz jeszcze - dzięki ) wypić Boka Kociewskiego.
Oprócz fenomenalnej, nieco oldskulowej etykiety i kontry (mnie kojarzącej się z małymi niemieckimi browarami) - w dalszym ciągu utrzymuje się nuta smakowa, dla mnie jednoznaczna z piwem "młodym". O co chodzi???
Comment
-
-
Słusznie prawisz, młode ono było, chociaż mi to nawet po 3 pierwszych łykach - o dziwo - zaczęło nawet pasować.
Mam na myśli wersję beczkową, czy też raczej tankową.
moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot
Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie
Comment
-
Comment