Piwo gotowe do oceny
Markowy, Wilczy szlak
Collapse
X
-
Markowy, Wilczy szlak
Volenti Non Fit Iniuria // Białe jest białe, czarne jest czarne, a czerwone jest wredne!
Moje warzenie // Piwny Wojownik
Po co wolność // Żyję w kraju // Żydowskie roszczenia // Jaka róża taki cierń
Etykiety z wypitych piw osobiście: 2605 z 41 krajów. Zagranica: 785 // Polska: 1820Tagi: brak
-
-
2800 nowe piwa opisałem na forum
Moja "kolekcja" wypitych piw zagranicznych na koniec maja 2023 r. liczy 12 810 piw z 180 krajów
Kolekcja jest na stronie https://sites.google.com/view/sibarh-galeria/galeria
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: pomarańczowo-bursztynowy [5]
Piana: ecru, drobna, zwarta, zostaje w szkle gdy piwa już nie ma [4.5]
Zapach: dość dobrze wyczuwalny, owocowo-słodowy [4]
Smak: pełne, treściwe, fajna mocna chmielowa goryczka ale nie zalegająca i nie dominująca, dobrze skomponowana z owocowymi smakami i dobrze wyczuwalnym słodowym smakiem [4.5]
Wysycenie: ciut za duże [4.5]
Opakowanie: fajna etykieta, brak do szczęścia firmowego kapsla [4.5]
Uwagi: Smaczna AIPA
Moja ocena: [4.35]Last edited by becik; 2016-04-27, 19:13.Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Bursztynowy, bardzo delikatnie zamglone. [4.5]
Piana: Kremowa, drobna, trwała, świetnie zdobi szkło. [5]
Zapach: Wyrazisty, głównie tropiki i cytrusy z lekką naftą. [4.5]
Smak: Bardzo treściwe, pełne i trochę słodkie piwo, ale bez karmelu. Z drugiej strony solidna goryczka, wysoka, jednak bez zalegania. Tropików dużo mniej niż w zapachu, dzielnie zastępują je cytrusy i sosnowe doznania. Wszystko jest bardzo aksamitne mimo zbyt chyba dużego poziomu alkoholu w składzie, którego właściwie nie czuć na języku. [4.5]
Wysycenie: Średnie, bardzo odpowiednie. [5]
Opakowanie: Pełny skład, fajna etykieta, tylko szkoda że termin ważności zamazany. [4.5]
Uwagi: Okazuje się, że na sąsiednim Podlasiu można uwarzyć bardzo dobre piwa. Gloger niech się uczy. Brawo dla Hajnówki !
Termin ważności chyba do 30.08.2016.
Moja ocena: [4.575]
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Bursztynowy. Zmętnienie lekko-średnie [4]
Piana: Obfitość na średnim poziomie. Dobrze jest z trwałością, piano opada powoli, bardzo ładnie oblepia szkło, jest fajnie sztywna [4]
Zapach: Zdecydowanie owocowy - US chmiel w postaci tropików i cytrusów. Te pierwsze wyraźniejsze, mango i multiwitamina grają tu pierwsze skrzypce. Intensywność na poziomie średnim, zadowalającym, ale bez szału, zapach "soczysty" nie jest, są jeszcze rezerwy tutaj [4]
Smak: Goryczka porządna i długa (deklarowane IBU: 78), profil grejpfrutowy. Ciało słodowe dość pełne, sporo w nich wspomnianych akcentów owocowych. Dzięki temu goryczka nie męczy i nie zalega. Wszystko nieźle ze sobą współpracuje. Przyjemna AIPA [4.5]
Wysycenie: Średnie [4.5]
Opakowanie: Ładna etykieta z fajną grafiką. Dokładny skład i parametry. Gorzej z jakością papieru [4]
Uwagi: Piwo z datą: 20.07.2016
Moja ocena: [4.225]
Comment
-
-
Kolor: Przyćmiony bursztynowy, [5.0]
Piana: Drobnopęcherzykowa, trwała, zostawia ładne "firany" na szkle [5.0]
Zapach:: Amerykański chmiel w dużej dozie intensywności [5.0]
Smak: Solidna podbudowa słodowa skontrowana intensywną i tylko nieco zalegającą goryczką. Pomimo wysokiego blg bardzo pijalne, alkohol praktycznie niewyczuwalny. [4.5]
Wysycenie: Odpowiednie. [5]
Opakowanie: Przyjemna dla oka etykieta, wszystkie potrzebne informacje zawarte. Szkoda, że kapsel niefirmowy. [4]
Uwagi: Nabyte w Hajnówce ze ok 7,20pln. W tej cenie ciężko mi wytypować lepsze AIPA
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika MANOL Wyświetlenie odpowiedziPodrożały???? Gdzie kupiłeś?
W rybnym naprzeciwko Kauflanda były po 5,20-5,60.
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Ciemnozłoty nieklarowny. [4]
Piana: W zasadzie nie ma, po prostu piwo na WFP zostało nalane dużo za zimne... [2]
Zapach: Sosna, chmiel, może daleki ślad cytrusowy. Wilka nie wyczuwam . [3.5]
Smak: Cierpko-sosnowa goryczka, lekko podkreślona cytrusami. Bez przegięć, wyważony, OK. [4]
Wysycenie: Średnie. [4]
Opakowanie: Ocena uśredniona - piwo lane na WFP, chociaż muszę ją obniżyć ze względu na makabryczną etykietę. Tego się wilkom nie robi... [3]
Uwagi: Całkiem fajne, goryczkowe, ale nieprzesadzone piwo.
Moja ocena: [3.575]
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: złoty, zamglony. [4.5]
Piana: piana wysoka, drobna, trwała, zostawia ślady na szkle. [5]
Zapach: średnio intensywny, cytrusy, słód, lekki karmel i sosna. [4]
Smak: owocowy, lekko ziołowy. Goryczka jest średnio mocna, krótka, przyjemna w piciu, zbalansowana dobrze wyczuwalną słodowościa. Piwo jest średnio treściwe. [4]
Wysycenie: średnie. [5]
Opakowanie: ładna etykieta, podany pełny skład, kapsel bez nadruku. [4]
Uwagi:
Moja ocena: [4.175]
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Ciemne złoto wpadające w lekką herbatę. Opalizujące [4]
Piana: Niska, duże pęcherzyki, średnio długa [3.5]
Zapach: Słodkie owoce tropikalne, delikatna żywica, trochę trawy, lekko ciasteczkowa słodowość. Generalnie aromat ładny ale mało intensywny, trzeba się nakręcić szklanką i nawsadzać nosa [3.5]
Smak: Dość treściwe, na szczęście nie za słodkie. Goryczka spora ale nie zagłuszająca słodowości, przyjemnej, owocowej. Cytrusy i przewaga świeżego igliwia. Końcówka wytrawna. [4]
Wysycenie: Średnie, no może ociupinkę za duże [4]
Opakowanie: Sporo informacji i brak bajek z mchu i paproci. Grafika prosta, niemal minimalistyczna [3.5]
Uwagi: Dobre, niemal wytrawne aipa. Szkoda, że aromat wycofany
Moja ocena: [3.75]
Comment
-
Comment