Kolor: Ciemnozłoty, klarowne. [4.5] Piana: Niezbyt wysoka i niezbyt trwała. [2] Zapach: Słodki, trochę landrynkowy. Plus miodowe utlenienie. [3] Smak: Piwo dosyć słodkie (acz chmielowa goryczka jest wyczuwalna), jak na głębokie odfermentowanie nawet pełne, chociaż brak mu jakiegoś fajnego, zbożowego smaku. W zasadzie to jest taki strong lagerek bez większych ambicji, który wchodzi nawet przyjemnie, bez nielubianego przeze mnie kwasku, mokrej szmaty itd. Z drugiej strony - nie budzi też zachwytów. [3] Wysycenie: Dosyć niskie, nie zapycha. [5] Opakowanie: Kiedyś bardzo lubiłem Big Cyca, teraz mi się nie podoba - łagodniejszy muzycznie i przymilający się do jednej strony politycznej barykady. [3.5] Uwagi: Do beznamiętnego sączenia.
Kolor: Złoty lagerowy, klarowny. [4] Piana: Biała, drobna, średniowysoka, niezbyt trwała. [3] Zapach: Głównie chmielowy, ale taki... tępy. Kojarzy mi się z koncernowym eurolagerem, niestety... [2.5] Smak: Słód, lekki chlebek przez chwilę, delikatny posmak chmielowej goryczki. Szału nie ma, taki słodowy lager do beznamiętnego wypicia, bez obrzydzenia jednakowoż . [3.5] Wysycenie: Średniowysokie. [4] Opakowanie: Się mi nie podoba... Nic na to nie poradzę. Podoba mi się jedynie tekst na krawatce: "Big Cyc - ciągle na wolności"... Zdecydowanie poniżej możliwości "opakowaniowych" Staropolskiego. [3] Uwagi: Nie wiem, czy to nie jest jeden z wielu lagerów ze Zduńskiej Woli inaczej oetykietowany po prostu...
A co do kapeli - takie czasy, mój przedpiszco, że wiele osób i nie tylko się (chcąc nie chcąc) zradykalizowało... .
Browar Staropolski od dawna miał swój sklep firmowy, a teraz dorobił się firmowej restauracji.
Restauracja znajduje się 50 metrów od browaru i nosi skromną nazwę "Ogródek Piwny", ale w rzeczywistości jest na bogato.
Na sporej powierzchni znajduje się cały kompleks -...
Piwo inspirowane recepturą Fabiana Wojciecha, zdobywcy tytułu Grand Champion na Mistrzostwach Polski Piwowarów Domowych 2023 organizowanych Polskie Stowarzyszenie Piwowarów Domowych.
Comment