Piwo gotowe do oceny
Warka, Królewskie Niefiltrowane
Collapse
X
-
Warka, Królewskie Niefiltrowane
Volenti Non Fit Iniuria // Białe jest białe, czarne jest czarne, a czerwone jest wredne!
Moje warzenie // Piwny Wojownik
Po co wolność // Żyję w kraju // Żydowskie roszczenia // Jaka róża taki cierń
Etykiety z wypitych piw osobiście: 2605 z 41 krajów. Zagranica: 785 // Polska: 1820Tagi: brak
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: ciemno-żółty, mętne [4]
Piana: biała, drobna, dość obfita i utrzymuje się dłuższy czas [3.5]
Zapach: słaby i miły, głównie słodowo-chlebowy [3.5]
Smak: treściwe, pełne, lekka, chmielowa goryczka fajnie współgrająca z chlebkowo-słodowym posmakiem, całość dobrze zbalansowana [4]
Wysycenie: troszkę za duże [4]
Opakowanie: dość fajna etykieta w beżowej tonacji, kapsel nowy, pod piwo, jest ok [4.5]
Uwagi: fajne piwo do napicia w ciepłe dni jakie nadciągają, wypiłem naprawdę z przyjemnością
Moja ocena: [3.8]Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl
-
-
Zapach ładny chebowo - zbożowy. Chmiel w zapachu co nie dziwne niewyczuwalny.
Po pierwszym łyku dramat. Gotowany kalafior z brokułą. O dziwo w zapachu tego nie było.
Kilka następnych łyków już przyjemniejszych, gdzieś ten DMS znika i nie przeszkadza.
Pełne w smaku, mocno nagazowane...i przyjemnie lekko goryczkowe na końcu!
W miarę ogrzewania piwa, DMS wyłazi też w zapachu niestety.
Gdyby nie DMS i potężne przegazowanie byłoby ok, a tak są inne lepsze koncernowe lagery.
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Żółty, średnio zmętnione. [3.5]
Piana: Biała, wysoka i dosyć trwała pomimo szybko pękających pęcherzyków. [4]
Zapach: Słodowy, bardzo przyjemne zboże i chlebek. Od chmielu trochę ziół. [4]
Smak: Tu już chmiel bardziej obecny, piwo jest bardzo dobrze zbalansowane. Chlebek ładnie jest połączony z ziółkami i ja tu nie czuję żadnych wad typu DMS jak przedpiszca. [4.5]
Wysycenie: Za duże. [3]
Opakowanie: Etykieta stylizowana na stare czasy, kapsel jest dedykowany i co ciekawe, podany jest skład. [4]
Uwagi: Jestem kompletnie zaskoczony, z koncernu i to za 2,09 zł dostałem bardzo dobry lager. Z pewnością będę powtarzał, na weekend na grilla zakupię większą ilość.
Warka 15.10.2016.
Moja ocena: [4.125]
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Jasnozłoty, minimalnie zamglony. [4]
Piana: Biała, drobna, wysoka, trwała i strzępiasta. [4.5]
Zapach: Słód z lekkim powiewem chmielu, zdecydowanie OK dla lagera . [4]
Smak: Lekko tępawa goryczka, lekko pestkowa, w tle słód palony, ciągnący za sobą jakiś dziwny posmaczek... [3.5]
Wysycenie: Dość wysokie. [4]
Opakowanie: Stonowane barwy, oldskulowa grafika, dopasowany kapsel. Może się podobać. [4]
Uwagi: Koncern koncernem, ale do letniego gryla takie piwko spokojnie wypiję. I za taką cenę...
Moja ocena: [3.85]
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Jasnozłoty, zamglony. [4.5]
Piana: Trochę ponad średnia obfitość, średnie i duże pęcherzyki, średnio trwała, nie zdobi szkła [3.5]
Zapach: Wyraźnie słodowo-chlebowy, odrobina ziołowej chmielowości - tego chmielu mogłoby być odrobinę więcej. Niezbyt intensywny, ale przyjemny jak na lagera. [3.5]
Smak: Słodowy, znowu chlebek, treściwe, umiarkowana pełnia, średnio-niska goryczka ziołowa, alkohol niewyczuwalny, lekko kwaśnawe w posmaku. [3.5]
Wysycenie: Wysokie - co jest normalne, jednak dla mnie mogłoby być niższe. [3.5]
Opakowanie: Ładna etykieta, brakuje mi pełnego składu i ekstraktu, ale to standard w koncerniakach. [4]
Uwagi: Piwo jak najbardziej pijalne, chyba jedyny koncernowy lager którego wypiłem w całości przez ostatnie dwa lata. Nie jest to piwo wybitne, ale w swojej cenie (2,60 zł) wypada dobrze w porównaniu do konkurencji. Jak dla mnie dobre piwo grillowe - pod warunkiem, że utrzyma swój poziom z kolejnymi warkami. Warka do 12.11.2016
Moja ocena: [3.575]
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Niefiltrowane, kolorek bursztynowy, mętny. [4.5]
Piana: Byłem zdziwony jakością piany. Przy nalewaniu i chwilę po ładna drobna pianka. Później trochę opada. Ale jak na produkt koncernowy nieźle. [4.5]
Zapach: Ładny zapach. chmielowo-słodowy. [4.5]
Smak: Hmmm ciekawy smak. Niby dobry, ale... No właśnie nie wiem co mi w nim przeszkadza, ale coś jest nie tak. [4]
Wysycenie: Dobre. Dzięki temu piana utrzymuje się dłużej. [4]
Opakowanie: Podoba mi sie etykieta. Nawiązująca do historii. [4.5]
Uwagi: Na początku niezłe.
Jeżeli nie zepsują to będzie niezłe piwko.
Moja ocena: [4.275]
Comment
-
-
Nie wiem co wyście pili.
Zapachu nie ma. Smaku nie ma. Tylko gaz i męt. Słabizna jak wszystkie pozostałe Królewskie. Badziew. O pierdołach o "warszawskim smaku" na kontrze nie wspomnę, choć za to powinno się kogoś solidnie wybatożyć.
Comment
-
Comment