Reden Świętochłowice, REDMON

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • dyczkin
    Major Piwnych Rewolucji
    • 2011.05
    • 3657

Reden Świętochłowice, REDMON

Piwo gotowe do oceny
    Volenti Non Fit Iniuria // Białe jest białe, czarne jest czarne, a czerwone jest wredne!

Moje warzenie // Piwny Wojownik

Po co wolność // Żyję w kraju // Żydowskie roszczenia // Jaka róża taki cierń

Etykiety z wypitych piw osobiście: 2605 z 41 krajów. Zagranica: 785 // Polska: 1820
  • yaro74
    Major Piwnych Rewolucji
    • 2012.09
    • 2089

Ocena z ARTomatu

Kolor: złoto-pomarańczowy, zamglony. [3.5]
    Piana: wysoka, gesta, drobnopęcherzykowa, trwała, zostawia ładną koronkę na szkle. [5]
    Zapach: słabiutki, owocowy i lekko ziołowy. [3]
    Smak: Niewiele lepiej niż w zapachu. Owoce, odrobina ziół i lekki słód. do tego lekka goryczka, krótka i przyjemna w piciu. Jak na 4 chmiele to słabo. [3]
    Wysycenie: średnie. [4]
    Opakowanie: słaba etykieta, na plus pomysł z nazwą piwa, podany skład, kapsel z nazwa czeskiego browaru. Pełna nazwa piwa to: Redmon IPA. [3.5]
    Uwagi: Nie piłem wersji czeskiej, więc nie mogę porównać ale ta uwarzona w Polsce wypadła słabo.

Moja ocena: [3.3]
    Ostatnia zmiana dokonana przez yaro74; 2016-07-28, 19:45.

Comment

Related Topics

Collapse

• dadek
      Chorzów-Batory, Inwalidzka 26, Browar Reden
      dadek
      21.06.2023 na zaproszenie głównego piwowara Pawła Fityki miałem okazję odwiedzić nowy browar Reden. Sąsiaduje przez ulicę z zajezdnią tramwajową więc by tu trafić trzeba wysiąść na przystanku Chorzów-Batory Zajezdnia i iść wzdłuż jej ogrodzenia podziwiając stacjonujące tu tramwaje....
      2023-08-20, 20:00
    • darekd
      Reden Chorzów, Pils Klasyczny
      darekd
      Producent: Grupa Reden Chorzów. 12% ekstr., 4,8% alk.

Aromat - na początku łodygowe zielsko od polskich chmieli. Szybko się ulatnia i zostają leciutkie drożdże, zielsko i ciut słodu
      Piana - zdecydowanie wysoka, szybko większe bąble i opadanie do trwałego kożuszka
      ...
      2023-09-12, 00:01
    • Prusak
      Browar Bóbr, Duch Pienin
      Prusak
      Lager o zawartości alk. 4., 7%.
      Zresztą ich pils ma podobnie i też występuje pod nazwą Duch Pienin.
      Mają jeszcze Ducha Tatr i tak pewnie można byłoby mnożyć te same piwa, zmienając tylko nazwy w zależności od zapotrzebowania.
      W zapachu słodowość i zbożowości,
      ...
      2024-12-18, 18:42
    • ART
      Wielkie uaktualnienie 2015 - Reden Świętochłowice, Świętochłowice ul. Sztygarska 27
      ART
      Kolejny rok z rzędu...

Z racji mnogiej liczby piw w bazie danych i w tym roku czeka nas podsumowanie poprawności listy piw branych pod uwagę m.in. w Plebiscycie na Piwo Roku, komentarze też mi posłużą do uporządkowania spraw w BrowarBizie, zatem liczę na owocną współpracę...
      2014-12-18, 23:50
    • Alkoneser
      Browary restauracyjne w Polsce
      Alkoneser
      Cześć,
      mam taki niecny plan odwiedzin wszystkich browarów restauracyjnych w Polsce, tylko problem stanowi ustalenie ich kompletnej listy. Już myślałem, że mi się to udało i takich miejsc jest 109, ale w zeszły weekend byłem w Giżycku i okazało się, że tam również jest minibrowar...
      2024-08-05, 12:26
    • Loading...
    • Koniec listy.
    Przetwarzanie...