Piwo gotowe do oceny
Bojanowo, Cech Piwowarów - Mohegan
Collapse
X
-
Bojanowo, Cech Piwowarów - Mohegan
Volenti Non Fit Iniuria // Białe jest białe, czarne jest czarne, a czerwone jest wredne!
Moje warzenie // Piwny Wojownik
Po co wolność // Żyję w kraju // Żydowskie roszczenia // Jaka róża taki cierń
Etykiety z wypitych piw osobiście: 2605 z 41 krajów. Zagranica: 785 // Polska: 1820Tagi: brak
-
-
Żytni chleb razowy w aromacie i delikatna palona nuta wspierająca lekko misiowatą, słodową bazę w smaku. Jeśli ameryka to wyczuwalna, w zasadzie, wyłącznie jako aromat ściętej świeżo trawy ale z bardzo dzikiej łąki pełnej pokrzyw, szczawiu i rzepów (tak mówiliśmy na oset )
Wszystko niestety przykrywa żelazo.
Prawie 5 zł za butlę to słaba oferta za piwo z pierwszoplanową wadą.
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Miedziany, piwo jest klarowne. [4]
Piana: Kremowa, drobna, trwała, trochę za słabo zdobi szkło. [4]
Zapach: Rozmoczony chleb, jakieś aromaty z łąki. Nad całością dominuje metal w wersji hard. [3]
Smak: Słodki, karmelowy, delikatnie zbożowy. Goryczka lekka i mało amerykańska, czuć raczej przyprawy i zioła. [3]
Wysycenie: Średnie. [4]
Opakowanie: Na etykiecie jakiś lis ubrany w pióropusz. Skład nie jest pełny, a w nim otwartym tekstem podany grys kukurydziany. [3.5]
Uwagi: Niestety na finiszu metal w wersji hard przechodzi w zardzewiałe gwoździe i ćwieki oldskulowych muzyków thrash. Pan Jakubiak w Sejmie, a myszy z Bojanowa harcują i warzą kolejne słabe piwo.
Warka 14.11.2016.
Moja ocena: [3.225]
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Miedziany, bez zastrzezen. [3]
Piana: Bogata, oblepia ladnie kufel. [4]
Zapach: Tutaj niestety tragedia nawet to przykrylo zelazo, rownie dobrze mozna wachac gwozdzie. [1.5]
Smak: Zelazo, zelazo, zelazo, takiego czegos jeszcze nie widzialem. Nie czuc prawie nic poza zelazem, juz lepiej wypadaja koncerniaki. Szkoda, bo gdzies w tle wyczuwalny chlebek, amerykanskich chemili nie wyczulem. [1.5]
Wysycenie: Po prostu ok. [4]
Opakowanie: Opakowanie i kapsel bez szalu, neutralnie. [3]
Uwagi: Cena okolo 7 zl, piwo nie warte 3. Nie polecam, jeden z najgorszych zakupow w ostatnim roku.
Moja ocena: [2.025]
Comment
-
-
Niby dlaczego? Amierikance często sypią kukurydzę do lagerów.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika zgoda Wyświetlenie odpowiedziNiby dlaczego? Amierikance często sypią kukurydzę do lagerów.
Comment
-
-
2800 nowe piwa opisałem na forum
Moja "kolekcja" wypitych piw zagranicznych na koniec maja 2023 r. liczy 12 810 piw z 180 krajów
Kolekcja jest na stronie https://sites.google.com/view/sibarh-galeria/galeria
Comment
-
Comment