Piwo gotowe do oceny
Artezan (Błonie), Nutcracker
Collapse
X
-
Artezan (Błonie), Nutcracker
Volenti Non Fit Iniuria // Białe jest białe, czarne jest czarne, a czerwone jest wredne!
Moje warzenie // Piwny Wojownik
Po co wolność // Żyję w kraju // Żydowskie roszczenia // Jaka róża taki cierń
Etykiety z wypitych piw osobiście: 2605 z 41 krajów. Zagranica: 785 // Polska: 1820Tagi: brak
-
-
Już po zapachu wiedziałem, że to był dobry wybór. Bardzo przyjemny. Karmelowy plus ciemne słody.
Kolor miedziany, ale mogę nie pamiętać.
Mała goryczka. W smaku bardzo łagodne i bardzo pijalne. Po wzięciu łyka i przełknięciu, na języku pojawia się smak kawy. Jest to trochę inny posmak kawowy niż ten który można znależć w stoutach. Tu wygląda tak, jakby naprawdę była dodana kawa (nie wiem jak jest w rzeczywistości, sam artezan nie chwali się zbytnio składem swoich piw, w internecie też niewiele). Ale jeśli jest to tylko posmak z samych słodów palonych, to jestem pozytywnie zaskoczony.
Każde brown ale, które piłem do tej pory, bardzo się od siebie różni, jakby każde było w innym gatunku uwarzone. Dlatego biorąc piwo w tym stylu, nigdy nie wiem czego się spodziewać. W jednym duża goryczka, w innym same słody bez goryczki, a w trzecim czekolada z kawą...
7/10
-
Comment