Piwo gotowe do oceny
Piwnica Gawronów, Pils
Collapse
X
-
Piwnica Gawronów, Pils
Volenti Non Fit Iniuria // Białe jest białe, czarne jest czarne, a czerwone jest wredne!
Moje warzenie // Piwny Wojownik
Po co wolność // Żyję w kraju // Żydowskie roszczenia // Jaka róża taki cierń
Etykiety z wypitych piw osobiście: 2605 z 41 krajów. Zagranica: 785 // Polska: 1820Tagi: brak
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Zgaszony złoty, klarowny. [3.5]
Piana: Biała, dość drobna, średniowysoka, niezbyt trwała. [3]
Zapach: Słód, karmel, lekki powiew warzywny... [3]
Smak: Dziwna goryczka, tępawa, trochę pestkowa, ślad karmelu, minimalne warzywka, jak na pils, to niespecjalny. [3.5]
Wysycenie: Średnie. [4]
Opakowanie: Nalane na wynos w PET-a, normalnie nie butelkują. Jeszcze. Na miejscu leją w zgrabne kufle. Wafelków nie ma. Jeszcze. [3.5]
Uwagi: No, taki mało pilsowy pils na Górnym Śląsku to akt odwagi... Mimo wszystko powodzenia życzę.
Moja ocena: [3.3]
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Pilsowy, jasno żółty, lekko mętne. [4.5]
Piana: Piwo nalane "od serca" prawie po sam wrębek kufla więc nie było jej dużo ale była bardzo gęsta. Szybko znikła, na powierzchni przy szkle pozostała dość gruba obręcz, na ściankach osadza sporo plam. [3.5]
Zapach: Zapach choć lekki to czuć słodowość i sporo chmielu. [4]
Smak: Tu króluje goryczka. Jest grejfrutowo-piołunowa, długo i mocno pieści podniebienie. Po chwili spod niej wyziera przyjemna chlebowość oraz mirabelkowa nuta owocowa. Fajne piwo ale dla wielbicieli extra chmielenia (szkoda że nie jest mniej ostry i osadzający się), panienki wypiją tylko po dolaniu pół na pół bardzo słodkiego syropu. [4]
Wysycenie: Trochę za wysokie, piecze na języku. [3]
Opakowanie: Kufel bez logo i cechy (podobno 0,54 l), podkładki drewniane. [3.5]
Uwagi: Dość ostry pils, od czasu do czasu lubię extra chmielenie jednak bardziej aromatyczne niż mocno ściągające. Podane zbyt zimne 3-4°C, trzeba ogrzewać.
Próbowane 21.04.2017 w browarze za 5 zł/0,5 l (happy hour, normalna cena 7 zł)
Moja ocena: [3.9]
Comment
-
Comment